Evenimentul Zilei > Sport > Scene incredibile în Marea Britanie. Sute de suporteri au intrat pe teren. Meciul lui Manchester amânat
Scene incredibile în Marea Britanie. Sute de suporteri au intrat pe teren. Meciul lui Manchester amânat

Scene incredibile în Marea Britanie. Sute de suporteri au intrat pe teren. Meciul lui Manchester amânat

Un protest inedit și incredibil a avut loc astăzi în Manchester. Suporterii au intrat pe teren cu fumigene și torțe

Fanii echipei Manchester United au împiedicat duminică desfășurarea partidei cu Liverpool, protestând împotriva proprietarilor echipei, de la care au solicitat în mod repetat să cedeze acțiunile clubului către suporteri.

Aceștia au pătruns în incinta stadionului și au împiedicat și accesul echipelor spre Old Trafford. Clubul a dat publicității un comunicat, prin care anunță în mod oficial amânarea meciului.

„În urma discuțiilor dintre Poliție, Premier League, Trafford Council și cele două cluburi, meciul nostru împotriva lui Liverpool a fost amânat din motive de siguranță și securitate, în urma protestului de astăzi. Discuțiile continua cu Premier League pentru stabilirea unei noi date de disputare a meciului.” Se menționează în comunicat.

„Fanii noștri sunt pasionați pentru Manchester United și recunoaștem complet dreptul la liberă exprimare și la protest pașnic. Cu toate acestea, regretăm perturbarea liniștii echipei și acțiunile care au pus în pericol alți fani, personalul clubului și al poliției. Mulțumim poliției pentru sprijinul acordat și îi asigurăm de conlucrarea noastră în orice investigații ulterioare.”, se mai precizează în finalul comunicatului, transmite Mediafax.

 

Sute de fani ai echipei Manchester United au pătruns pe teren cu câteva ore înainte de meciul din Premier League cu FC Liverpool, duminică, şi au cerut plecarea proprietarilor americani, familia Glazer.

La arena Old Trafford, suporterii au ajuns şi la vestiare.

Un protest a avut loc şi în exteriorul hotelului în care au fost cazaţi jucătorii echipei United.

Protesteele au loc în contextul în care Manchester United a făcut parte din proiectul Superligii europene şi Joel Glazer era chiar vicepreşedinte al ligii.

Familia Glazer deţine clubul din Manchester din 2005.