Incidentul s-a petrecut în localitatea Oderzo, din Treviso, zilele trecute. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a fost împiedicată să-și pună capăt zilelor de un trecător care a observat ceva ciudat într-un autoturism parcat.

În noaptea de joi spre vineri, un trecător a observat o femeie aflată într-un autoturism Mazda 3 care încerca să se arunce în aer cu ajutorul unei butelii cu gaz. El a intervenit de urgență și a împiedicat-o să-și finalizeze intențiile. Ulterior, după ce s-a asigurat că femeia este în siguranță, el a sunat la poliție, solicitând intervenția autorităților.

În timp ce vorbea la telefon, femeia nesupravegheată a fugit din mașină și a dispărut în noapte. Deși au demarat o operațiune de căutare, carabinierii și lucrătorii serviciului de protecție civilă nu au mai reușit să o găsească.

Drept urmare, autoritățile se tem că femeia și-ar fi putut duce la capăt gândurile sinucigașe într-un alt fel. Una dintre ipotezele luate în considerare este că s-ar fi aruncat în apele unuia dintre cele două râuri care traversează regiunea, Lia sau Monticano.

Tot în Italia, zilele trecute, pe 30 iulie, un muncitor de origine română a murit pe un șantier stradal în localitatea Rivarotta din nordul Italiei. Muncitorului iromân i s-a făcut rău după ce a lucrat o zi întreagă în soare la temperaturi cuprinse între 34 și 36 grade. El era angajat al unei companii din provincia Padova, lucra împreună cu doi colegi la săpăturile pentru așezarea fibrelor optice.

În jurul orei 17, românul s-a prăbușit pe pământ, iar colegii săi au chemat ambulanța pentru îngrijiri. Bărbatul a fost transportat de urgență la spitalul din Pordenone, unde a murit în jurul orei 21.00.

Medicii au stabilit că moartea românului a avut drept cauză un stop cardiac provocat de expunerea îndelungată la soare.

Cazul a intrat în atenția autorităților care au demarat o anchetă urmând să stabilească condițiile în care își desfășura activitatea românul.