„Toata puterea e la PNL, îi mai deranjeaza doamna Renate Weber, o s-o umfle și pe ea. Și judecătorii de la CCR îi mai deranjează, dar numai uneori. În rest mai mișcă cineva în fața lor? Normal că PNL are informațiile înaintea guvernului (…)

Avem alegeri pe 27 septembrie, asta vrea PNL. Orban a zis că în campania asta nu mai facem campanie, facem online. Cine pierde din asta, cine are organizație ca lumea? PSD, ei pierd, dar domnul Ciolacu a fost de acord.”, a spus, la România TV, Victor Ponta.

Liderul Pro România a mai opinat că bătrânii vor fi speriați și că nu vor ieși la vot ca în alți ani.

„Eu il ascult pe Rafila, mi se pare cel mai echilibrat. Dânsul spune că trebuie un numar constant de teste, trebuie să le faci când trebuie, trebuie să explici și ce e cu asimptomaticii. Oamenii nu vor să-si facă teste, ca să nu îl bage cu toata familia.

Domnul Rafila a zis ca ei au recomandat altceva. De ce să mă tii in spital pe banii statului doua saptamani? Ca sa ne batem joc de bani si ca sa speriem lumea.

Tot legat de alegeri, cine credeti ca o sa fie cei mai speriati sa mearga la vot? Cei batrani, ca cei tineri, ati vazut, nu le e frica. Si cine pierde din asta? Tot PSD”, afirma Ponta.

Propunerea lui Ponta: „Să restricționeze circulația la sediul Guvernului, unde se bea whiskey”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că nu este exclusă varianta de a restricționa circulația în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus.

El a precizat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

„Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În acest context, fostul premier Victor Ponta îi sugerează ministrului Tătaru să restricționeze circulața la sediul Guvernului, unde se bea whiskey și se fumează”.