Evenimentul Zilei > Politica > Scenariu: Tăriceanu, prim-ministru PSD
Scenariu: Tăriceanu, prim-ministru PSD

Scenariu: Tăriceanu, prim-ministru PSD

PSD ar accepta să intre într-un Guvern fără să dea premierul cu condiţia ca prim-ministrul să fie din rândul aliaţilor PSD, adică ALDE, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"În forurile de conducere ale PSD până acum s-a afirmat, şi nu văd motive pentru a schimba această decizie, ca PSD să propună un prim ministru ori din rândurile sale, ale PSD, ori din rândurile partidelor aliate cum ar fi ALDE", a spus Firea la România TV.

Întrebată dacă PSD va accepta un premier care să nu vină din rândul partidului, social-democrata a răspuns că acest lucru este posibil dacă persoana ar fi potrivită pentru această funcţie şi ar face parte din rândul aliaţilor PSD.

"Dacă este un om potrivit pentru această funcţie şi este din rândul aliaţilor noştri, cu siguranţă da, răspunsul este ferm da. (…) În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o opţiune personală, nu ştiu dacă îşi va dori acest proiect, deocamdată pregătim alegerile parlamentare", a spus Firea.

Întrebată dacă există vreo probabilitate ca PSD să îl sprijine pe Dacian Cioloş în funcţia de prim ministru după alegerile parlamentare, Gabriela Firea a răspuns: "Nu ştiam că domnul Cioloş s-a înscris în PSD. Îmi daţi o ştire?".