Romaniacurată.ro a analizat acest aspect, în ceea ce privește „bodega improvizată la Guvern, iar acum se ridică semne de întrebare. Într-o primă concluzie, camera în care s-a realizat fotografia compromițătoare cu Orban și ceilalți liberali nu ar fi fost făcută în biroul premiereului, ci în cabinetul acestuia, care se află în proximitatea biroului său.

Astfel, există diferențe vizibile între aceste două locuri din interioul Palatului Victoria. Dovada o reprezintă fotografia de mai jos, care reprezintă o cameră-salon și nu un birou guvernamental.

Sursa menționată prezintă umrătoarele concluzii:

– fotografia este capturată de undeva din dreptul steagurilor, poate chiar de după ele, dar oricum din acel colț al camerei. Greu de crezut că cineva s-a strecurat în acel colțișor, că a scos telefonul și i-a surprins pe miniștri și pe prim-ministru în toată splendoarea lor, aceștia fără să se uite și fără să fie atenți la acel „pozar”.

– camera a fost plasată undeva la 1,2-1,5 metri înălțime, deci e posibil să fi fost montată pe ceva ce era așezat strategic pe acea comodă care se află sub stema pe care o vedeți în fotografie.

– cineva îl lucrează pe Orban și ar trebui foarte serios să se întrebe cine. Trăim vremuri interesante.

Amintim că fotografia compromițătoare cu Ludovic Orban & Co. a fost publicată vineri, pe contul său de Facebook, în care apar, într-un birou, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, discutând într-o manieră informală. Eugen Teodorovici susține că scena a fost surprinsă în biroul prim-ministrului României și îi cere lui Ludovic Orban să-și dea demisia.

Însă, unele surse politice susțin că fotografia ar fi fost realizată de ziua prim-ministrului, care a fost pe 25 mai. Fotografia a devenit virală în mediul online, iar internauții i-au taxat mediat pe liberali, care au spus că băuturile de pe masa lui Orban sunt rafinate, dar și că dacă cei care fac legi le încalcă, e de ce să le respecte.