Evenimentul Zilei > Actualitate > Scenă halucinantă la Botoșani. Un copil de doi ani și-a prins gâtul în geamul portierei.. „Vezi numai în filmele horror”
Scenă halucinantă la Botoșani. Un copil de doi ani și-a prins gâtul în geamul portierei.. „Vezi numai în filmele horror”

Scenă halucinantă la Botoșani. Un copil de doi ani și-a prins gâtul în geamul portierei.. „Vezi numai în filmele horror”

Un copil, în vârstă de doar doi ani şi jumătate, a ajuns în stare critică la spital din cauza unui accident cumplit.

În satul Slobozia, din comuna Mihălăşeni, județul Botoșani a avut loc un incident dramatic, unde un copil, în vârstă de doar doi ani şi jumătate, a ajuns în stare critică la spital.

Copilul se juca, marți seară, în mașina părinților, în curtea bunicii sale, unde fusese lăsat de părinți.

Copilul a scos capul pe geam și a atins din greșeală, cu piciorul, butonul care acționează geamul portierei.

Geamul s-a ridicat și a prins gâtul micuțului, care nu a mai putut să țipe și a leșinat.

La doar cîteva minute, bunica șia găsit nepoțelul „spânzurat”. Părinții copilului erau pe drum spre casa bunicii cînd au aflat vestea.

Mama copilului a sunat imediat la 112, iar cei de la Botoșani au trimis un echipaj de terapie intensivă al SMURD.

Acesta a fost preluat de echipajul de la ambulanţă, i s-a început terapia cu oxigen, iar pe drumul spre Botoşani a fost preluat de echipajul cu medic al SMURD, care a început imediat manevrele de terapie pentru astfel de situaţii.

Ținând cont de gravitatea cazului, ambulanța a fost redirecționată la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, unde copilul a ajuns în stare critică.

„Pacientul era în stare gravă, cu hipoxie cerebrală, iar după transferul la Iaşi a suferit şi un edem pulmonar, având dificultăţi mari de respiraţie şi saturaţie scăzută de oxigen. A fost internat pe secţia de reanimare a spitalului, cu prognostic rezervat”, au precizat reprezentanții spitalului ieşean.

Cazul i-a șocat și pe medici, care spun că nu s-au mai confruntat niciodată cu o asemenea situație.

„Nu era vorba de o familie dezorganizată, nu era vorba de un copil neîngrijit, sau nesupravegheat. Un astfel de caz vezi doar în filmele horror, nu te-ai aştepta că ar putea fi realitate”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD Iași.

„Copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în autoturisme, unde sunt prea multe pericole ce nu pot fi îndepărtate. Mai ales în perioada verii, este important ca în gospodării să se evalueze mediul în care se joacă un copil şi să se elimine riscurile la care este expus”, a spus ofiţerul Dorina Lupu (foto), purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, potrivit stirileprotv.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: