Scandalul de la POŞTA Română. După director şi preşedintele CA îl SFIDEAZĂ pe MINISTRUL Comunicaţiilor

Scandalul de la POŞTA Română. După director şi preşedintele CA îl SFIDEAZĂ pe MINISTRUL Comunicaţiilor

Dante Stein, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), precizează, într-un comunicat, că nu va demisiona din funcţie, în acelaşi mod procedând şi ceilalţi membri ai Consiliului.

“Regret actuala dezbatere publică, cu atât mai mult cu cât domnul Lucian Şova este primul ministru al Comunicaţiilor care a făcut ceva concret pentru Poşta Română. Mai exact, deblocarea procesului de recrutare pentru un nou director executiv (CEO) şi a unui nou director financiar (CFO) şi începerea testului investitorului privat şi prudent, test care a fost foarte mult întârziat de miniştrii anteriori, timp de 8, respectiv 12 luni. Având în vedere situaţia în care se găseşte compania în acest moment, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, propun un dialog calm, constructiv şi fără caracter public între ministru şi conducerea companiei, pentru a găsi soluţii. Trebuie să luăm decizii bine gândite, în urma unor discuţii constructive şi să nu reacţionăm prin soluţii rapide şi declaraţii publice, care să submineze periculos credibilitatea financiară a companiei faţă de diverşii săi parteneri de afaceri, precum şi moralul angajaţilor săi. Din simţul responsabilităţii, eu şi ceilalţi membri ai Consiliului, nu avem intenţia să demisionăm şi suntem de fapt din ce în ce mai hotărâţi să muncim din greu pentru a găsi soluţii. Nu intenţionăm să abandonăm nava când aceasta se află într-o situaţie dificilă”, a precizat Stein.

Datoriile companiei Poşta Românp, în valoare de 400 de milioane de lei, sunt “moştenite de la administraţia precedent”, nu pot fi imputate actualului Consiliu de Administraţie al Poştei, a mai punctat Stein.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este greu de înţeles de ce şi-ar dori cineva să schimbe Consiliul de Administraţie al unei companii care generează profit chiar şi în condiţiile în care are de rezolvat situaţia datoriilor vechi. Este, desigur, prerogativa ministrului să elibereze din funcţie Consiliul şi aş fi de acord doar presupunând că noul Consiliu este cel puţin la fel de pregătit din punct de vedere comercial, cu un nivel de cunoaştere şi o experienţa reală, îndelungată ca a celui actual. Mulţi dintre noi, membrii Consiliului de Administraţie, suntem profesionişti onorabili, cu ani de experienţă internaţională, cu funcţii executive de top în management şi nu putem accepta să ne fie afectată credibilitatea profesională şi de business, ca urmare a scandalurilor şi declaraţiilor din mass-media. Tot ceea ce are acum nevoie compania este un dialog calm şi constructiv între părţile interesate, bazat pe fapte şi argumente concrete, dialog pe care îl încurajez necondiţionat”, a subliniat Stein. Luni, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie de la Poşta Română, precum şi a directorului general interimar al companiei, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. În acelaşi timp, ministrul a trimia Corpul de control al MCSI la Compania Naţională Poşta Română.