14 copii din totalul de 23 sunt încă internați la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Analizele arată că 10 dintre ei sunt infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, iar alți 4 așteaptă rezultatele culturilor. Acesta este contextul în care Prefectura Municipiului București a anunțat că va fi elaborat un plan pe termen mediu și lung de construire a unor unități spitalicești noi. De asemenea, toate maternitățile vor fi închise în fiecare an, pe termen de o lună, pentru igienizare.

O altă măsură care va fi luată este redimensionarea numărului de paturi în corelație cu creșterea numărului de internări. Mai mult, va fi crescut numărul saloanelor alocate îngrijirilor nou-născuților.

Prefectura promite că grupul de lucru va constitui o platformă de comunicare cu caracter permanent și pentru alte evenimente epidemiologice și probleme cu care se pot confrunta maternitățile publice și private din Capitală.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spunea că, în funcție de rezultatele anchetei și de laborator, se vor lua măsuri dure. „Există posibilitatea ca maternitatea să se închidă temporar”, declara Pintea. De atunci, însă, nu s-a schimbat mare lucru. S-a început doar renovarea la Maternitatea Giulești.