Pompeo și-a accentuat, marți, criticile referitoare la modul în care China a gestionat epidemia Covid-19, afirmând că Partidul Comunist Chinez încă nu oferă lumii informaţii vitale pentru prevenirea apariţiei de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Într-un interviu acordat emisiunii de radio Washington Watch, Pompeo a repetat acuzațiile anterioare potrivit cărora întârzierea cu care Beijingul a împărtăşit informaţii despre coronavirus a creat riscuri pentru oamenii din întreaga lume, punând „cu adevărat mii de vieţi în pericol”.

„Preocuparea mea este că această disimulare, această mușamalizare, această dezinformare în care este angajat Partidul Comunist Chinez, privează încă lumea de informațiile de care are nevoie, astfel încât să putem preveni noi cazuri sau ca ceva de acest gen să se mai întâmple”, a adăugat Pompeo.

De asemenea, Pompeo a acuzat Iranul și Rusia că au efectuat campanii de dezinformare în ce privește coronavirus.

„Campania de dezinformare a Rusiei și Iranului, precum și a Chinei, continuă”, a spus el. „Ei vorbesc că pandemia a provenit de la armata americană și spun că este posibil să fi început în Italia, toate pentru a devia responsabilitatea lor”, scrie Reuters.

În ciuda criticilor la adresa Chinei, Pompeo nu s-a mai referit la noul coronavirus cu formula „virusul chinez” sau „virusul Wuhan”, termeni care au iritat Beijingul și pe care șeful diplomației americane i-a folosit până acum în mod repetat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE