Evenimentul Zilei > International > Scandalul „BUNGA – BUNGA” se întoarce. Cum a devenit Ruby, FAVORITA lui Berlusconi, MILIONARĂ
Scandalul „BUNGA – BUNGA” se întoarce. Cum a devenit Ruby, FAVORITA lui Berlusconi, MILIONARĂ

Scandalul „BUNGA – BUNGA” se întoarce. Cum a devenit Ruby, FAVORITA lui Berlusconi, MILIONARĂ

Minora care participa în 2010 la orgiile lui Silvio Berlusconi este anchetată pentru investiții imobiliare de milioane în Dubai și Mexic.

Numele său este indisolubil legat de problemele judicare ale lui Berlusconi. Ruby Rubacuori (literal, „hoața de inimi”), a fost unul dintre personajele principale în scandalul „Rubygate” care zdruncină periodic din 2010 cariera politică a magnatului italian.

Tânăra, astăzi în vârstă de 25 de ani, era minoră când a fost plătită pentru favorurile ei sexuale la orgiile numite „bunga bunga” organizate de Berlusconi în vila sa de lângă Milano, între februarie și mai 2010.

Procesul fostului premier, acuzat de corupere a martorilor, se reia luni, 29 ianuarie. Berlusconi este învinuit că a plătit-o pe Ruby și alte dame invitate la celebrele sale petreceri, pentru a le influența declarațiile.

Însă Ruby nu a ieșit niciodată din reflectoarele justiției italiene.

Născută în Maroc, pe numele ei adevărat Karima el-Mahroug, Ruby a emigrat de mică împreună cu mama și cei trei frați ai săi la Letojanni, un orășel din regiunea Messina, în Sicilia.

Fiică a unui vânzător ambulant și a unei femei de serviciu, Ruby spune că a fost violată de doi din unchii săi când avea 9 ani. Tânăra părăsește definitiv Sicilia la 17 ani, își ia numele de Lele Mora și se angajează ca animatoare în mai multe cluburi de noapte din Milano.

La sfârșitul lui 2009, destinul ei se intersectează cu al lui Berlusconi, atunci în vârstă de 73 de ani, președinte al Consiliului de Miniștri. În timp ce devenise un fel de vedetă a stabilimentelor de noapte, Ruby este remarcată de Nicole Minetti, ea însăși propulsată consilier regional de Berlusconi, după o întâlnire la un cabinet medical unde Minetti lucra. Așa ajunge minora Ruby să primească mii de euro pentru a participa la seratele deochiate de la vila San Martino, din Arcore.

Emancipata marocană a revenit de mai multe ori asupra declarațiilor sale, însă a negat că ar fi fost plătită pentru participarea sa la orgii; sumele de bani primite de la politician s-ar fi datorat exclusiv generozității acestuia, care dorea să o vadă scăpând de problemele financiare. Într-un interviu pentru La Repubblica, Ruby avea chiar să declare înduioșată: „Era pentru prima oară în viața mea când un bărbat nu încerca să mă bage în patul lui. Se purta ca un tată, vă jur.”

Scandalul izbucnește în 2010, când Berlusconi este prim-ministru. Ruby este arestată după ce fură 3000 de euro și niște bijuterii de la colega sa de apartament, o prostituată braziliană.

Berlusconi face presiuni asupra șefului poliției, temându-se că tânăra ar putea face dezvăluiri despre orgiile sale. Prim-ministrul pretinde că Ruby ar fi fost „nepoata președintelui egiptean Hosni Mubarak”.

În 2013, Berlusconi este condamnat în primă instanță pentru prostituție cu minori, însă este achitat în 2014 la Apel și apoi în 2015, la Curtea Supremă. Justiția decide că el nu avea cunoștință că Ruby era minoră la momentul petrecerii faptelor.

În plin scandal, în 2011, Ruby naște o fetiță: mama abia împlinise 18 ani. Șase ani mai târziu, ediția spaniolă a Vanity Fair are o lungă discuție cu năbădăioasa marocană. Revista observă o schimbare șocantă: discretă, nemachiată, îmbrăcată decent, Ruby este foarte departe de ipostazele provocatoare din perioada scandalului.

Astăzi, când Ruby are 25 de ani și locuiește la Genova, se vede citată într-un nou proces. Vanity Fair spune că „justiția italiană anchetează de mai multe luni originea patrimoniului imobiliar pe care Ruby l-ar avea în Mexic”.

Potrivit La Repubblica, ea ar fi investit din 2013, împreună cu concubinul său de atunci, Luca Risso, un patron de club de noapte, două milioane de euro în afaceri imobiliare în Dubai și a dobândit mai multe proprietăți, printre care un restaurant, în Mexic.

„Restaurantul Casa Sofia este proprietatea fostului meu prieten și tatăl fiicei mele, Luca Risso. El locuiește în Mexic, eu nu am nici un amestec. Dacă aș avea afaceri în Mexic sau în Dubai, nu aș locui în Italia”, a declarat Ruby pentru Vanity Fair.

Anchetatorii italieni au solicitat ajutorul colegilor lor mexicani pentru a stabili originea acestor fonduri.