Acuzat de presă şi de acţionari de a fi acoperit cazuri de hărţuire sexuală, Google este  în centrul unei anchete interne declanşată de către Alphabet, societatea sa mamă.

”Consiliul de administraţie a format un subcomitet independent, responsabil de această anchetă şi a însărcinat o casă de avocatură pentru a asista şi a contacta presupusele victime ale acestor hărţuiri, potrivit documentelor pe care le-am consultat”, a dezvăluit miercuri, CNBC. ‘‘La începutul lui 2019, consiliul de administraţie al Alphabet a instituit un comitet special pentru a evalua cheltuielile acţionarilor în diferite cauze legale relative la comportamentul la locul de muncă’‘, a declarat un purtător de cuvânt al Alphabet.

Mişcare socială fără precedent

În noiembrie 2018, de la Singapore la Londra şi până la sediul central al grupului, în California, mii de angajaţi Google au semnalat o încetare a muncii pentru a denunţa gestionarea hărţuirilor sexuale în companie. Această mişcare socială fără precedent în motorul principal de căutare, a început în urma unui articol din New York Times care afirma că în ultimii ani Google a acoperit o serie de cazuri de hărţuiri sexuale care implicau înalţi funcţionari, inclusiv pe Andy Rubin. Creatorul sistemului operaţional mobil Android, a părăsit grupul în 2014 cu o compensaţie de 90 de milioane de dolari. El negase aceste afirmaţii. În ianuarie, un acţionar al Alphabet a sesizat consiliul de administraţie al grupului pentru că ar fi încercat să protejeze compartimentul şefilor ca Andy Rubin.

Abuz şi comportament potenţial reprobabil

Un alt funcţionar, Amit Singhal, a fost acuzat că ar fi ascuns un denunţ de hărţuire sexuală. Angajat de Uber după ce a fost demis de la Google în 2016, a părăsit şi liderul platformei de comenzi auto.
Potrivit canalului american, cercetările comisiei Alphabet trebuie să determine cum au gestionat liderii grupului acuzaţiile de hărţuire sexuală dar şi alte abuzuri sau comportamente potenţial reprobabile, ca acela al lui David Drummond, directorul de afaceri al societăţii-mamă.

O fostă angajată a departamentului său, Jennifer Blackely, l-a acuzat de abuz într-un articol apărut în august trecut, în care a povestit relaţia sa cu el în timp ce acesta era căsătorit cu alta din 2004. Infinitele hărţuiri nu se vor opri niciodată, potrivit celor relatate de 20 Minutes.