Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalagiu umflat de poliție în centrul Timișoarei. Individul a căutat-o cu lumânarea
Scandalagiu umflat de poliție în centrul Timișoarei. Individul a căutat-o cu lumânarea

Scandalagiu umflat de poliție în centrul Timișoarei. Individul a căutat-o cu lumânarea

Polițiștii timișoreni au intervenit în forță pentru a liniști un scandalagiu care își lovea soția chiar în centrul Timișoarei.

Incindentul s-a petrecut sâmbătă seara chiar pe platoul din fața Operei, în zona ceasului. În vreme ce timișorenii se plimbau liniștiți, un individ de origine romă a început să-și certe nevasta și s-o injure. Totul se petrecea sub privirile stupefiate ale oamenilor care voiau să-și încheie seara în liniște.

De la înjurături și insulte și până la palme și pumni n-a fost decât un pas pe care scandalagiul l-a parcurs firesc, semn că nu era la prima „acțiune” de acest fel. Fără să țină cont unde se află, în centrul Timișoarei, nervos nevoie mare, personajul a început să-și lovească soția sub ochii trecătorilor care nu știau cum să reacționeze.

Norocul femeii a fost că în apropiere patrulau polițiștii și jandarmii, care așteptau momentul închiderii teraselor, conform noilor reglementări impuse de autorități, ora 23.00. Observând scandalul, aceștia au intervenit promt, oprindu-l pe bătăuș.

Oamenii legii l-au imobilizat rapid, în ciuda protestelor și înjurăturilor, după care l-au scos cu forța dintre oameni și l-au dus pe o bancă, cerându-i să se liniștească. Cum nu au avut cu cine să se înțeleagă, văzând că individul continuă să facă scandal, polițiștii l-au urcat într-o mașină de intervenție, chemată de urgență și l-au dus la secție pentru audieri și eventuale sancțiuni, după cum relatează opiniatimișoarei.ro .

În altă ordine de idei, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis duminică eliminarea prevederilor care limitau funcționarea teraselor până la ora 23:00. Comitetul a decis acest lucru într-o ședință extraordinară, la solicitarea primarului municipiului Timișoara, Nicolae Robu.

Nicolae Robu a propus CJSU ca lucrurile în Timişoara „să fie lăsate aşa cum au fost” și să nu fie adoptate alte restricții decât purtarea măştilor în spaţiile publice şi păstrarea distanţei de 1,5 m între persoane.

„Citind textele naţionale, am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se. Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost. Pentru că nu există niciun caz de îmbolnăvire a cuiva la vreo terasă din Timişoara, după ora 23,00, cum nu există nici înainte de ora 23,00”, și-a justificat Nicolae Robu decizia, într-o postare pe Facebook.

Primarul Timișoarei ține deschise terasele și după ora 23.00: „Am fost dus în eroare”

Polițiștii trec prin foc și sabie barurile și terasele din Capitală! Amenzi usturătoare