Evenimentul Zilei > International > Scandal uriaş în Italia. Decizie fără precedent a magistraţilor pentru un român
Scandal uriaş în Italia. Decizie fără precedent a magistraţilor pentru un român

Scandal uriaş în Italia. Decizie fără precedent a magistraţilor pentru un român

Un judecător de la Tribunalul Milano, din Italia a suspendat sechestrarea mașinii unui român și va sesiza Curtea Constituțională.

Este vorba despre aplicarea art. 93 alineat 1 bis – 7 bis din Codului Rutier italian, într-un caz în care unui român i s-a sechestrat mașina și i s-a aplicat o amendă de 712 euro.

Reamintim că, în baza acestei prevederi legale au fost oprite, sechestrate și scoase din circulație toate mașinile care circulau în Italia cu numere străine, conduse de cetățeni străini rezidenți mai mult de 60 de zile, iar șoferilor li s-au aplicat amenzi foarte mari.

De asemenea, magistraţii au condamnat Prefectura din Milano la plata cheltuielilor de judecată şi a taxelor aferente procesului.

În luna martie 2019, românul mai obţinuse, tot prin instanţa de judecată restituirea talonului de circulaţie şi suspendarea sechestrului.

Instanța a considerat, în urma argumentelor aduse de avocații biroului, că legea nu poate fi aplicată în circumstanțele prezentate. Acum, s-a decis anularea sechestrului administrativ.

R.M. a fost primul român care nu a acceptat să plătească amenda, dar mai sunt cazuri ale unor români care au obţinut câştig de cauză în Tribunal, potrivit gazetaromaneasca.com