Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal uriaș în guvernul Orban. Motivul rupturii, un subiect sensibil pentru români
Scandal uriaș în guvernul Orban. Motivul rupturii, un subiect sensibil pentru români

Scandal uriaș în guvernul Orban. Motivul rupturii, un subiect sensibil pentru români

Premierul Ludovic Orban a fost mințit de ministrul Ion Ștefan, care i-a prezentat un proiect ce hotărâre care nu concorda cu realitatea

Radu Cristescu a declarat duminică seară, la Antena 3, că ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, l-a mințit pe premierul Ludovic Orban, și, la rândul lui, premierul a mințit oamenii.

Potrivit analistului economic Radu Soviani, ministrul Ion Ștefan a prezentat în ședința de guvern  un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 12 milioane de lei, respectiv 2,5 milioane de euro, pentru Consiliul Județean Satu Mare.

Atunci când a fost întrebat de premierul Orban care este destinația banilor, ministrul Dezvoltării a afirmat că este vorba de o investiție în spital. Ministrul Dezvoltării l-a mințit pe premierul Ludovic Orban, în realitate suma fiind destinată cumpărării unui sediu, pentru mutarea Bibliotecii Județene Satu Mare.

Suma de 2,5 milioane de euro alocată cumpărării de pe piața privată a sediului bibliotecii este echivalentă cu suma plătită ca și chirie pe o perioadă de 20 de ani de Biblioteca Satu Mare.