Evenimentul Zilei > Economie > Scandal uriaş în comunitatea evreiască! Lui Soros i se cer DESPĂGUBIRI de 10 miliarde de dolari
Scandal uriaş în comunitatea evreiască! Lui Soros i se cer DESPĂGUBIRI de 10 miliarde de dolari

Scandal uriaş în comunitatea evreiască! Lui Soros i se cer DESPĂGUBIRI de 10 miliarde de dolari

George Soros are necazuri mari. Finanţistul american cu origini maghiare va trebui să înfrunte o bătălie legală de 10 miliarde de dolari cu acuzaţia de a fi exercitat impunătoarea sa influenţă politică asupra guvernului Guineii cu scopul de a prejudicia compania israeliană BSG Resources. Totul pentru propriul profit. Cel ce dă ştirea este Fox News.

Magnatul şi preşedintele Open Society Foundation ar fi exercitat – potrivit acuzelor aduse de companie şi la care va trebui să răspundă – propria putere cu scopul de a băga beţe în roate chiar BSG Resources, împiedicând-o să realizeze acorduri şi să acceadă la achiziţii în domeniul minier al naţiunii africane. De data aceasta Soros s-a pus împotriva unor adversari la fel de puternici ca el.

Acuzaţia împotriva lui George Soros

''Soros a acţionat cu scopul de a ne prejudicia, cu atât mai mult cu cât nu posedă activităţi economice în Guineea'' – scrie compania în actele judiciare depuse la tribunal. Purtătorul de cuvânt al lui Soros a replicat, susţinând: ''ca filantrop el susţine legal guvernele democratice în Europa de Est şi în Africa'', adăugând că ''în toată viaţa sa el a avut interesul de a ajuta naţiunile mai sărace. Pur şi simplu a cerut oamenilor săi să monitorizeze BSG, alarmat de o posibilă corupţie, ca şi din pricina problemelor legale ale societăţii''. Acum e rândul Justiţiei să stabilească cine are dreptate.

În spatele acestei chestiuni este rivalitatea cu Israelul şi cu Beny Steinmetz

După cum relatează Fox News, BSG este prezidată de magnatul şi adversarul lui Soros, Beny Steinmetz, care l-a acuzat pe finanţist şi fundaţiile sale de a-i fi sabotat firma.

Steinmetz susţine că Soros, cu care nu e în bune relaţii de mai mult de 20 de ani, este ostil statului israelian. BSG s-a văzut nevoită să anuleze contractul de exploatare a minelor  şi atunci a refuzat să plătească sute de milioane de dolari pentru a reînnoi licenţele.

Potrivit unor oficiali de la vârful firmei israeliene, George Soros a făcut presiuni la Departamentul de Justiţie american pentru a pune sub cercetare firma israeliană. Purtătorul de cuvânt al lui Soros neagă faptul şi susţine că BSG foloseşte acest pretext pentru a distrage atenţia de la propriile dispute legale.

A influenţat politica americană

J. Christian Adams, procuror al Departamentului de Justiţie în timpul administraţiei Obama şi acum şeful Public Interest Legal Foundation, a declarat pentrru Fox News şi citat de Occhi della guerra, că Soros are o anumită influenţă în Departament: '' Organizaţiile sale au schimbat politica Departamentului în anii lui Obama. Americanii nu au idee de cât de importantă şi periculoasă este influenţa sa'', a afirmat procurorul.

O stare de fapt incontestabilă, după cum subliniază ultimul număr al Limes: ''Reţeaua de ONG, grupuri de activişti şi consorţii de jurnalişti de investigaţie creaţi sau finanţaţi de Soros, este de fapt foarte vastă şi diversificată. Caracteristica ce îi uneşte este că, în viziunea finanţistului, aceste grupuri contribuie la promovarea, fiecare în domeniul său, la afirmarea în toată lumea al conceptului de societate deschisă imaginat de Karl Popper, pe care magnatul îl consideră mentorul său filosofic''.

O putere aproape nelimitată capabilă să exercite presiuni asupra guvernelor, graţie acţiunii promovate de o foarte deasă reţea de organizaţii finanţate de Open Society Foundation.

Puterea lui Soros împotriva suveranităţilor naţionale

''Primul lucru care-ţi sare în ochi este natura megalomanică a proiectului filantropic al lui Soros. Niciun colţişor de pe glob n-a scăpat de eforturile sale. Nu există zonă politică pe care s-o lase neatinsă''.

Nu este teza unui oarecare conspirator sau, mai rău, a unui antisemit, ci a lui Carlone B. Glick, editorialist al Jerusalem Post. Rechizitoriul lui Glick este foarte dur: '' Popoarele Occidentului trebuie să recunoască bazele comune ale tuturor acţiunilor lui Soros. Trebuie şi să ţină cont că unicul răspuns la aceste campanii premeditate, de subversiune, este că popoarele Occidentului trebuie să susţină drepturile lor naţionale şi dreptul lor individual la siguranţă. Trebuie să fie de partea instituţiilor naţionale care garantează că siguranţa, în conformitate cu legile, este de a susţine şi a apăra propriile valori şi tradiţii naţionale''.