Senatorii Rand Paul, Chris Murphy şi Al Franken vor să blocheze parţial acordul semnat de Preşedintele Donald Trump. Iniţiativa lor urmează să fie votată de Senat.

Pe 19 Mai, Comisia pentru relaţii externe a fost informată de acordul cu Arabia Saudită.  Aceiaşi trei senatori, anul trecut au vrut să oprească o vânzare de tancuri şi alte echipamente militare în valoare de 1,15 miliarde de dolari. Echipamentul trebuia să ajungă tot în Arabia Saudită, dar iniţiativa lor a fost respinsă prin vot, de marea majoritate.

Vizita în Arabia Saudită a fost prima efectuată în străinătate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, de la începutul mandatului sau. La Riad, el a semnat un acord privind vânzări de armament american în valoare de 110 miliarde de dolari, cu posibilitatea de extindere până la 350 de miliarde în următorii 10 ani.

Senatorii vor să excludă din acorduri vânzarea de muniţie de precizie şi alte arme, care valorează în jur de 500 de milioane de dolari.

Fostul preşedinte american Barack Obama a suspendat în decembrie anul trecut vânzările de muniţie de precizie către saudiţi din cauza preocupărilor privind campania militară din Yemen, soldată cu numeroase victime civile, confrom agerpres.ro.