Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL SEXUAL în lumea gimnasticii. DOI ANTRENORI ROMÂNI celebri acuzaţi de mai MULTE ABUZURI. Ştirea a făcut ocolul lumii, iar DETALIILE SUNT INCREDIBILE
SCANDAL SEXUAL în lumea gimnasticii. DOI ANTRENORI ROMÂNI celebri acuzaţi de mai MULTE ABUZURI. Ştirea a făcut ocolul lumii, iar DETALIILE SUNT INCREDIBILE

SCANDAL SEXUAL în lumea gimnasticii. DOI ANTRENORI ROMÂNI celebri acuzaţi de mai MULTE ABUZURI. Ştirea a făcut ocolul lumii, iar DETALIILE SUNT INCREDIBILE

Scandal sexual în lumea gimnasticii.

O fostă gimnastă a lansat recent acuzații foarte grave la adresa antrenorilor Bela şi Marta Karolyi, cunoscuţi pentru performanţele obţinute în gimnastica românească înainte de 1989.

Conform ziare.com, cei doi tehnicieni au fost daţi în judecată de o fostă gimnastă din SUA care susţine că a fost abuzată fizic şi emoţional.

În scandalul care a ajuns la jurnalele de ştiri din toată lumea este implicat şi un medic american, pe care sportiva l-a acuzat că ar fi abuzat-o sexual.

În vârstă de 24 de ani, fosta gimnastă a declarat organelor de anchetă că ar fi povestit ce păţea antrenorilor Bela şi Marta Karolyi, dar aceştia nu au crezut-o şi astfel au nu s-au implicat.

În plus, Bela şi Marta Karolyi mai sunt acuzaţi că au "instituit un regim de intimidare şi teamă". De asemenea, ambii  le-ar fi lovit pe sportivele pe care le pregăteau şi chiar ar fi refuzat să le ofere hrană şi apă, conform celor susţinute de gimnasta care a declanşat acest imens scandal.

Odată cu aceste dezvăluiri au mai apărut şi altele: se pare că unele dintre sportive ar fi fost umilite de soţii Karolyi după ce le-ar fi spus că sunt grase şi le-ar fi dezbrăcat în faţa colegelor.

Bela Karolyi a fost antrenorul Nadiei Comăneci, iar din începând cu anul 1981 s-a stabilit în SUA, unde coordonează lotul olimpic de gimnastică.  

Contactat telefonic la Antena 3, psihologul Hanibal Dumitrașcu a declarat: ”Performanța acestor gimnaste are loc într-o fragilă și delicată… mă refer la pubertate și adolescență. De cele mai multe ori, acești copii stau foarte mult în cantonamente cu antrenorii și este foarte dificil să îi transformi în părinți. Ei nu pot înlocui atenția, grija, iubirea de la părinți.”