Orădeanca a mărturisit că la început episcopul a fost încântat de interesul pe care i-l acorda. Acesta i-a lăsat mai multe mesaje controversate: „Aş vrea să sărut gemenele”, „te laşi pe mine să te mângâi”, „iau în gură sânile dacă mă laşi! Bine?”, i-a scris episcopul femeii. Acesta i-a trimis și multe mesaje de alint: „îngeraşa mea, profesoara mea scumpă, ţunicam, cu ţiţi frumoşi, trebuie să dormi puţin, cu tine în gând”, „te mănânc, zmeura mea, sunt fericit lângă tine şi vreau să fii şi tu”, „iubi, te mângâiesc de la degetul mic până la capul şi te îmbrăţişez”. 

Episcopul o mai provoca să-i trimit poze cât mai explicite cu „poarta fericirii”, unde să se vadă „blăniță”, ori cu „gemenele”.

Denisa Krisztina Chilba a afirmat că s-a îndrăgostit de episcop și că i s-a dăruit din iubire. Însă, acesta a bătut în retragere când a când a considerat că a devenit prea insistentă. A amenințat că îi blochează numărul să nu-l mai poată contacta și i-a spus că nu mai vrea să o vadă. 

Orădeanca a mai sus că s-a simțit rău și că a mers la medic și acesta i-a spus că este însărcinată. Femeia a vrut să-i comunice episcopului vestea dar acesta a refuzat să discute cu ea. În cele din urmă a mers la acesta acasă, unde, de față cu soția bărbatului a mărturisit tot ce s-a întâmplat. 

Femeia susține că a fost în 17 aprilie la sediul Episcopiei pentru a-l reclama pe episcop pentru faptele sale, dar nu a fost băgată în seamă și a fost amenințată cu poliția. 

„Nu mă las călcată în picioare, trebuie să-şi asume răspunderea” a transmis Denisa Krisztina Chilba

Episcopul Csűry István neagă că ar fi avut o aventură cu femeia și susține că aceasta l-a șantajat și că i-a cerut suma de 30. 000 de euro. 

Poliția desfășoară o anchetă în acest caz. 

Potrivit rânduielilor bisericești, cercetarea şi judecarea acuzelor aduse unui episcop intră în competența Comisiei de Disciplină a Sinodului Bisericii Reformate, fiind considerată abatere disciplinară orice încălcare a bunelor moravuri, a obligațiilor stabilite prin canoanele, regulamentele şi legămintele bisericești, a jurământului făgăduinței nupțiale, dar şi instigarea la vreunul din păcate. 

Sursa foto: ebihoreanul.ro