”Confirmăm că a fost depusă o plângere de către ducele de Sussex”, a precizat News Group Newspapers, proprietarul The Sun (cel mai citit tabloid britanic) şi a News of The World, desfiinţat în 2011. Potrivit mai multor publicaţii, acţiunea vizează interceptări ale mesageriei telefonice vocale, fiind de asemenea depusă o plângere şi contra Daily Mirror.

Marţi, prinţul Harry a luat atitudine pentru apărarea soţiei sale, Meghan, împotriva presei tabloide britanice, care o hărţuieşte, în opinia acestuia, ”fără milă”, aşa cum a procedat cu mama sa, prinţesa Diana, şi a anunţat depunerea unei plângeri împotriva Mail on Sunday.

Într-un comunicat publicat pe site-ul cuplului princiar, prinţul Harry a anunţat o acţiune în instanţă vizând publicarea unei scrisori private în mod ”ilegal, cu intenţia de a denigra (…) prin omiterea unor paragrafe, fraze sau chiar cuvinte pentru a masca minciunile proferate în ultimul an”.

Ducele de Sussex face referire la publicarea în tabloidul Mail on Sunday în februarie a unei scrisori adresată de Meghan tatălui ei, Thomas Markle, care nu pierde nicio ocazie de a face declaraţii în presă despre relaţie destrămată cu fiica sa.

„Cea mai adâncă frică a mea este ca istoria să se repete”, a explicat prinţul Harry. ”Mi-am pierdut mama şi acum văd cum soţia mea cade victimă aceloraşi forţe puternice”.

Prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină la Paris, pe 31 august 1997, după ce a fost urmărită de paparrazzi

Te-ar putea interesa și: