La comisia de Muncă, acolo unde a fost audiată ministrul desemnat al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a avut loc un schimb exploziv de replici între actualul Ministru al Muncii și Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a insistat ca ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii, Violeta Alexandru, să răspundă dacă va aplica Legea pensiilor și va mări punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie.

Alexandru: Vă rog să nu mai manipulați si să alertați populația că se întâmplă lucruri ascunse la Ministerul Muncii!

Vasilescu: Doamna, si dvs si dl Orban ați spus același lucru: că vreți să operați modificări pe legea pensiilor

Alexandru: Am spus fără nicio legătură cu creșterea punctului de pensie.

Vasilescu: Vă rog să nu ridicați tonul. Suntem într-o comisie parlamentară. Eu v-am întrebat textual tocmai ca să lămurim toate lucrurile astea care apar în spațiul public. Veti mări punctul de pensie cu 40 la sută? Da sau nu?

Alexandru: Am răspuns deja. Da, sunt mai multe semnale pe care le discutăm la casa de pensii, sunt chestiuni tehnice din lege care reclamă o intervenție. Problema nu este să facem o nouă lege, problema e că nu ne facem treaba pe legea pe care o avem.

Vasilescu: Asa este, nu vă faceti treaba pe legea pe care o aveți.

Alexandru: V-am răspuns că sunt chemată să respect legea.

Vasilescu: Legea puteți să o modificați oricând, și la noapte. Să dați 25 de OUG și să modificați această lege. De aceea vă întreb textual: cu 40% va crește punctul de pensie de la 1 septembrie? Sau aveti de gând să respectați legea de atunci și să măriți cu 20 la sută, cu 10, cu nimic? E foarte clară întrebarea mea!