În replică, Andronescu i-a spus lui Popescu că nu știe ce vorbește și că o jignește neîntemeiat.

Redăm integral dialogul dintre cei doi:

Ecaterina Andronescu: Mi se pare o lipsă de respect din partea statului finlandez pentru statul român. A trimis emisari acolo, a fost trimis și preot, iar copiii (n.r. – Cameliei Smicală) erau în excursie. Nu se poate așa ceva. Aș invita-o pe ambasadoarea Finlandei să discute acest caz.

Pavel Popescu: Permiteți-mi să intervin. Doamna Andronescu, sunteți ministru de 20 de ani. Am o colegă, care mi-a spus Eu m-am născut cu Andronescu ministru și o să mor cu ea ministru. Ceea ce este o tragedie! Aveți un ministru de Externe, într-adevăr domnul Meleșcanu nu cred că poate face ceva în acest caz pentru că în momentul în care a spus că toată Diaspora nu contează, a umilit toată Diaspora.

Ecaterina Andronescu: Nu facem politică pe spatele unui copil. Întâi de toate, dați-mi voie să vă corectez…

Pavel Popescu: Lăsați-mă să va spun. Puneți mâna pe telefon și sunați-l pe dl. Meleșcanu… Eu nu știu ce face domnul Meleșcanu pentru că din punct de vedere diplomatic a distrus tot.

Ecaterina Andronescu: Eu știu ce să îi spun… domnul. deputat, vreau să știți că am mai fost de 3 ori ministru…

Pavel Popescu: Foarte rău!

Ecaterina Andronescu: Din acele momente de mandat, nu am strâns un mandat întreg. Cea mai lungă perioada a fost de 2 ani și jumătate.

Pavel Popescu: Eu nu am fost niciodată ministru și nici nu mi-aș dori să fiu un ministru în condițiile în care ați fost dumneavoastră. Vreau să vă spun asta. Este o tragedie!

Ecaterina Andronescu: Tragedie este ce spuneți dumneavoastră pentru că nu știți despre ce vorbiți informează.

Pavel Popescu: Educația Ecaterinei Andronescu a fost un eșec total!

Ecaterina Andronescu: Cum vă permiteți să spuneți acest lucruri? Argumentați! Nu faceți afirmații gratuite pentru că este munca mea și nu vă permit să vă bateți joc de ea! Ați înțeles? Am fost director 8 ani de zile în cea mai bună universitate din țară.