Zilele trecute, Corpul de Control al Prefectului a ajuns la sediul Primăriei Dumbrăvița. Totul a pornit la începutul acestei primăveri, când primarul Victor Malac și consilierii locali au sesizat Comisia de Disciplină de la nivelul Prefecturii Timiș cu privire la presupuse abateri disciplinare ale secretarei unității primăriei, Ramona Marinchi. Comisia de Disciplină întrunită în 10 aprilie a dec is, în final, după ec a audiat părțile și după ce a analizat documentele puse la dispoziție de către acestea, că se impune destituirea  secretarului din funcția publică.

În data de 22 aprilie 2019, primarul comunei Dumbrăvița a sesizat Instituția Prefectului cu privire la faptul că și-a îndeplinit obligația legală de a emite dispoziția, însă doamna Marinchi a refuzat să o înregistreze în Registrul special această dispoziție, la fel refuzând să înregistreze și alte dispoziții care o privesc. Totodată, primarul comunei Dumbravița a cerut sprijinul Corpului de Control al Prefectului pentru a debloca activitatea instituției pe care o conduce.

”În consecință, în data de 23 aprilie 2019, Corpului de Control al Prefectului s-a deplasat la sediul Primăriei Dumbrăvița, în vederea medierii acestei situații, precum și pentru a efectua un control tematic privind activitatea primarului și a secretarului în perioada 2016 – prezent.

S-a constatat faptul că dispoziția de destituire a secretarului, precum și alte dispoziții care privesc secretarul, nu sunt înregistrate și nici  comunicate Prefectulului, potrivit prevederilor legale.

În momentul în care i s-a pus în vedere să înregistreze toate dispozițiile emise de primar pe care nu le-a înregistrat până în acest moment, secretara a refuzat, refuzând totodată să predea Registrul Unic și ștamplilele instituției.

Urmare a acestui refuz, primarul a convocat o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Dumbrăvița și a cerut ajutorul organelor de Poliție, în vedere sigilării biroului secretarului instituției în care se aflau registrele și ștampilele”, a informat Prefectura Timiș.