Scandal la DSP Arad. Directorul economic a folosit un pistol cu electroșocuri împotriva unui subaltern

Scandal la DSP Arad. Directorul economic a folosit un pistol cu electroșocuri împotriva unui subaltern Sursa: Arhiva EVZ

La Direcția de Sănătate Publică Arad, lucrurile par că au scăpat de sub control. Directorul instituției a fost reclamat la Poliția Arad după ce a folosit un pistol cu electroșocuri împotriva unei angajate.

Din primele informații, directorul economic al instituției, Gheorghe Iulian Penzeș are un comportament ciudat. Vine la serviciu dotat ca pentru o acțiune a polițiștilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale, cu un pistol cu electroșocuri și cu un spray cu piper.

Penzeș spune că are aceste lucruri asupra sa, dar doar pentru a se apăra în cazul în care este atacat de persoane necunoscute.

De cealaltă parte, angajații Direcției de Sănătate Publică Arad susțin contrariul. Ei afirmă că au și o filmare cu directorul Penzeș care o curentează pe una dintre angajate. Pe filmare, Iulian Penzeș se apropie de respectiva angajată, cu aparatul cu electroșocuri, și o curentează pe mână.

Ne puteți urmări și pe Google News

”M-ai curentat! Dom'le, vrei să mă omori?”, se poate auzi victima cum ripostează în fața acestui gest comis de Penzeș.

Pus la punct de directorul DSP

Directorul DSP Arad, Cecilia Irimie a fost chemată să intervină în scandal. Aceasta i-a reproșat lui Penzeș că are un comportament complet iresponsabil.

”Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva! Acum mă şpreiaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!”, a intervenit directoarea Cecilia Irimie.

Nu este prima oară când Penzeș are probleme cu angajații DSP Arad. De altfel, susțin surse din cadrul instituției publice, acesta s-a aflat o perioadă mai lungă de timp în concediu medical, fără să se precizeze și afecțiunea de care suferă.

Citat la Poliția

Directorul Penzeș va fi inculpat pentru comiterea unei infracțiuni din Codul Penal care interzice portul de aparate cu electroșocuri, fără o autorizație prealabilă

”Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre o stare conflictuală între doi angajaţi ai unei instituţii publice din Arad. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.