Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal la Craiova! Dezinfecția, făcută cu o substanță interzisă
Scandal la Craiova! Dezinfecția, făcută cu o substanță interzisă

Scandal la Craiova! Dezinfecția, făcută cu o substanță interzisă

Autoritățile din Craiova ar fi dezinfectat orașul cu o substanță pe care Direcția de Sănătate Publică a interzis-o.

Scările de bloc din Craiova au fost dezinfectate, începând cu 31 martie, însă operațiunea a fost oprită ieri, după ce inspectorul-șef din cadrul Serviciului Control al Direcției de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de către cei de la Salubritate Craiova, anunță realitateadecraiova.ro.

Paradoxal, cei care au dat undă verde folosirii acestei soluții sunt chiar reprezentanții DSP Dolj. În cele din urmă, tot operatorul responsabil cu dezinfecția a fost amendat cu o sumă cuprinsă între 5.000 de lei și 10.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de către reprezentanții Salubrității Craiova, operatorul a fost sancționat cu o amendă între 5.000-10.000 lei, pentru nerespectarea domeniului de utilizare și ariei de aplicare a substanței.

„Menționăm că Aldezin, biocid cu efect bactericid, fungicid și virulicid, cu aviz valabil până în anul 2024, a fost utilizat în această perioadă pentru dezinfecția scărilor de bloc în mai multe unități administrativ-teritoriale din țară, printre care se numără București (în sectorul 2).

Aldezin este un produs comercializat și utilizat, sub alte denumiri, și în țări din Uniunea Europeană. Având în vedere dificultățile întâmpinate în achiziția de dezinfectanți autorizați conformi, pe fondul lipsei stocurilor la toți furnizorii contactați, SC Salubritate Craiova SRL nu poate estima în prezent data la care poate fi reluată operațiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiu”, mai spun reprezentanții Salubrității Craiovei.

Lia Olguța intervine în scandal

„Pe principiul nicio fapta buna nu ramane nepedepsita! SC Salubritate SRL a achizitionat un dezinfectant APROBAT de Directia de Sanatate Publica Dolj prin adresa scrisa.

Dupa ce au fost dezinfectate 400 de scari de bloc, aceeasi DSP vine si amendeaza societatea pentru ca a folosit substanta pe care o aprobasera acum cateva zile, substanta utilizata si in alte orase si in alte tari din Uniunea Europeana. Incredibil cata reavointa si incompetenta! Kafka!”, a scris pe Facebook social-democrata Lia Olguța Vasilescu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: