Badea despre Tolontan: 

  • „În curând simt că începe vânătoarea împotriva sistemului băsist ticăloșit. Mă voi angaja cu toate resursele mele în această vânătoare. Bun! E un fel de formă de viață denumită sugestiv Tolontan, tot pe aici, prin trustul Intact. Domnul Tolontan este un suporter manifest al lui Traian Băsescu și a îmbrăcat haina de propagandist băsist. Singurele momente în care s-a despărțit de băseală a fost cele în care a aberat în Gala Bute. Se vede că e propagandist când acreditează ideea falsă că instituțiile justiției sunt independente și nu sunt dictate de comanda jegoasă a lui Traian Băsescu. Asta face Tolontan! Deci domnul Tolontan a spus că sunt atât de independenți ăștia de la DNA încât o să vedeți că o să se lege și de doamna Udrea. Ce s-a întâmplat de fapt? Păi Mariana Alexandru, șef în DNA, făcută KO în Gala Bute”
  • „Eu nu m-am hotărât multă vreme dacă Tolontan e ticălos sau prost. O să revin, cred, într-un viitor cu rezultatul final chiar dacă se va obține la loviturile de departajare. Zi mă, Tolontan, zi mă cum e cu DNA, cum e el independent și face el anchete. Zi, că erai foarte tare cu asta”

Răspunsul lui Tolontan: 

„Jignirea noastră și, în general, a ziariștilor e poate singurul loc unde Mircea Badea și Traian Băsescu stau la aceeași coadă. Dar n-am răspuns niciodată la insultă cu insultă. Înțeleg ce spune Mircea Badea, dar nu sînt de acord cu el. În acest moment, nu știm de ce s-a pensionat Mariana Alexandru. Avem doar fragmente de informații. Sigur că, pentru noi, prinși între cei care ne vor discreditați și cei care ne fac ticăloși, deși ei înșiși sînt ireconciliabili, ar fi convenabil să spunem că pensionarea procuroarei e dovada că toți cei care merg prea adînc în cazul Galei Bute o pățesc. Mai bine vii cu o poveste, decît să cauți adevărul, știm și asta, pentru că toți avem pornirea umană de a ne confirma convingerile, mai degrabă decît să fim contraziși de fapte. Dar nu o să facem așa! Nu vom rămîne la scenarii, ci vom lămuri publicul cu ce se întîmplă în acest dosar. Și cred cu putere că vom reuși să găsim informațiile, pentru că mereu am făcut cumva și le-am găsit. Vom urmări pînă la capăt Gala Bute cu ideea că nimeni nu e mai presus de lege. Jobul nostru ca ziariști e să găsim faptele și faptele vor vorbi apoi pentru ele”.