Acţiuna punctuală a jandarmilor Grupării Mobile din Timişoara pe linia prevenirii şi combaterii comerţului cu produse pirotehnice, în zona pPieţei Iosefin din municipiul Timişoara, vineri, a fost un succes: un portbagaj plin cu materiale pirotehnice de sezon a fost confiscat, iar posesorul acestora s-a ales cu dosar penal. ”În după-amiaza zilei de 18 decembrie, a.c., jandarmii din cadrul Grupării Mobile din Timişoara, au observat un autoturism Ford Fiesta care le-a atras atenţia şi un bărbat care căuta în portbagajul maşinii. La vederea jandarmilor, acesta a vrut să închidă portbagajul şi să fugă. A fost legitimat, jandarmii stabilind că se numeşte David H. în vârstă de 29 de ani din municipiul Timişoara. Întrebat de provenienţa articolelor pirotehnice din maşină, tânărul a reacţionat nervos şi s-a lovit cu capul de Ford, strigând că jandarmii îl bat”, transmite Nicolae Bocâncă, purtătorul de cuvânt al jandarmilor.  

David H. a fost condus la sediul unităţii unde, la cererea acestuia,  a fost solicitat un echipaj medical de urgenţă deoarece avea „dureri de cap”. Jandarmii i-au ridicat în vederea confiscării, peste 10.000 de articole pirotehnice, clasele 2 -4, a căror deţinere sau comercializare este interzisă prin lege.

”Persoana în cauză se face vinovată de săvârșirea infracţiunii de efectuare  fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice”, mai transdmit jandarmii. Ei precizează că şi deţinerea, nu numai comercializarea de articole pirotehnice, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii sau se pot supune riscului de producere a unor accidente de vătămare corporală din cauza folosirii materialelor pirotehnice. (Video: Adrian Pîclișan)