El a adăugat că Predoiu are o "vină morală" pentru faptul că în perioada cât a condus Ministerul Justiției a știut că judecătorii sunt șantajați cu dosarel din arhiva SIPA și nu a luat deloc măsuri. Zamfir a mai spus, pentru EVZ, că nu crede că Predoiu nu a pus piciorul în incinta arhivei SIPA și s-a întrebat dacă acesta are dosar în arhivă.

"Știu eu dacă a pus sau n-a pus piciorul (în locul unde e ținută arhiva SIPA – n.r.)? Mai știe cineva? Nu vedeți că dosarele șmecherilor nu se află acolo. El are dosarul la SIPA? Sunt curios. Că ar trebui să aibă. Unde este dosarul lui? Unde e dosarul lui Macovei, al lui Valeriu Stoica, mentorul lui Predoiu? A dispărut din arhiva SIPA, nu? Șmecherii și-au luat dosarele de acolo. Știe cineva câte vizite au fost la SIPA? Ne-a zis Tudorel Toader că au fost nenumărate și au avut mulți oameni acces. 

A spus că n-a văzut arhiva, ceea ce nu cred. Însă știai că acolo în SIPA sau raportul Acela despre care el spune că s-a dus la CSAT să-l dea, în acel raport se vorbește despre abuzurile de acolo. El știa foarte bine că judecătorii sunt șantajați cu dosarele SIPA. Are cel puțin o vină majoră, morală, că a știut că judecătorii sunt șantajați și sub mandatul lui a lăsat ca lucrul acesta să se întâmple. Chiar dacă spune el că n-a intrat acolo. Știa ce conține SIPA. Avea acel raport pe masă, despre care Cazanciuc spunea că este. Era un raport care vorbea despre abuzurile din SIPA: că s-a intrat în arhivă, etc. 

Predoiu știa foarte bine că judecătorii sunt șantajați cu ce e acolo în arhivă și a lăsat ca lucrurile să se întâmple. Nu înseamnă că toți anii ăștia justiția a fost una strâmbă pentru că tu aveai posibilitatea să îndrepți lucrurile și n-ai făcut-o? Putea lua măsuri disciplinare. De ce n-a făcut ce a făcut Toader? Puțin cât a făcut Toader, dar a făcut.  Deci ce a făcut Toader, de ce n-a făcut Predoiu? Despre ce mai vorbești tu politic acum? N-am un război cu domnul Predoiu, dar m-am săturat să tot fie invocat de colegi ca fiind eterna noastră speranță", a afirmat Daniel Zamfir, pentru EVZ. 

Senatorul PNL a explicat că primele remarci despre Cătălin Predoiu le-a făcut marți, la o emisiune difuzat de România TV, în contextul în care colegul său, deputatul liberal Cezar Preda era supărat că "nu e Predoiu șeful PNL".

"Am  comentat doar văzând reacția lui Cezar Preda cât e el de supărat că nu e Predoiu șeful PNL. Preda s-a supărat și a spus “dacă voi l-ați pus pe Iohannis președinte, trebuia să-l punem noi pe Predoiu președintele partidului”. Stai domnule, că m-am săturat de ăsta care s-a născut vedetă și a murit speranță. În toate funcțiile posibile Predoiu. Predoiu candidat la președinție, Predoiu candidat la Primărie. Până la urmă dacă stai să-l analizezi activitatea politică, e un dezastru. Cu Codurile penale a făcut un dezastru. Despre Codurile astea el spune în continuare că sunt o mare realizare, când sunt sute de articole neconstituționale. Cât de bune sunt, dacă sunt sute de articole neconstituționale? Și sunt câteva sute pentru că nu au ajuns și la restul. Eu sunt convins că dacă se vor lua la puricat Codurile acestea vor mai fi încă multe nereguli.", a spus, pentru EVZ, Zamfir. 

REPLICA lui Cătălin Predoiu

Deputatul PNL, Cătălin Predoiu, a reacționat pe pagina personală de Facebook la afirmațiil colegului său. Fostul ministru al Justiţiei l-a acuzat pe Daniel Zamfir de minciună.

"Faptul că un “coleg” de partid (deputatul Daniel Zamfir) te calomniază și te jignește într-o emisiune TV (Romania TV, azi, ora 20), nu e așa o problemă, nici nu-i de dorit să te placă toată lumea în politică. Că un deputat minte, pretinzând că am făcut vizite repetate în arhiva SIPA, câtă vreme e demonstrat că eu n-am pus piciorul acolo și susține că sunt proaste în ansamblu codurile, câtă vreme e cuantificabil pentru orice om de bună-credință că, din 1089 de articole, doar 40 au fost cenzurate de CCR, dintre care 33 fabricate in Parlament, e fapt comun în politică, din păcate. Că un politician nu pricepe mare lucru, iar nu-i știre de breaking news. Că un coleg te jignește prin limbaj verbal și non verbal, în mod repetat, și nimeni din întreg partidul nu-i dă o replică, nici măcar în interior, îți confirmă nivelul de solidaritate din politică, iarăși nimic nou, se poate trăi, chiar bine, și cu asta. Dar că în PNL coexistă competență și ignoranță, pro-justiție și anti-justiție, pro-euroatlanticism și naționalism de baltă, bună-credință și rea-credință, arată că noul președinte PNL trebuie să taie în carne vie în cangrena ideologică și politică ce macină PNL de mulți ani. Iar dacă nu va reuși, sau va păstra comod același ”ghiveci” politic, PNL va rămâne fără oxigen, adică fără electorat" a scris Predoiu pe rețeaua de socializare.