Anunțul a fost făcut de secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin. El a confirmat că administraţia americană este extrem de nemulțumită de achizițiile Turciei de sisteme de rachete antiaeriene ruseşti S-400 și intenționază să supună Ankara la sancțiuni. Dar încă nu s-a luat o decizie, a mai precizat Mnuchin, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

„Examinăm aceasta, nu voi face vreun comentariu cu privire la o decizie specifică, dar o examinăm”, a declarat Mnuchin în faţa presei, la Casa Albă, întrebat dacă Departamentul Trezoreriei ia în calcul adoptarea unor astfel de sancţiuni. Mnuchin nu a menţionat care ar fi posibilele ţinte ale unei eventuale măsuri de acest fel.

Statele Unite se împotrivesc achiziţiei sistemelor ruseşti S-400 de către Turcia, afirmând că acestea sunt incompatibile cu cele ale NATO şi că, în procesul de instrucţie desfăşurat de specialiştii ruşi, aceştia ar putea afla secrete tehnologice ale avionului american F-35.

În plus, Casa Albă a anunțat, după parafarea înțelegerii între Erdogan și Putin, că va opri livrările de aparate de luptă F 35 către Turcia.

Te-ar putea interesa și: