Evenimentul Zilei > Justitie > SCANDAL în Justiţie. Procuror trimis în judecată. Acuzaţiile sunt foarte GRAVE
SCANDAL în Justiţie. Procuror trimis în judecată. Acuzaţiile sunt foarte GRAVE

SCANDAL în Justiţie. Procuror trimis în judecată. Acuzaţiile sunt foarte GRAVE

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a hotărât marţi, trimiterea în judecată a procurorului Mihai Laurenţiu Vasilescu de la Parchetul Judecătoriei Slobozia, fiind acuzat că s-a folosit abuziv de funcţie pentru a se răzbuna pe doi poliţişti care l-au amendat pentru nişte nereguli comise în traficul rutier.

În data de 3 iulie 2018, poliţiştii Ionel Mocanu şi Gabriel Raducanu din cadrul IPJ Ialomiţa l-au oprit în trafic pe procurorul Mihai Vasilescu pe raza localităţii Ciochina, jud Ialomiţa, potrivit www.luju.ro

 

Cei doi poliţişti au constatat că procurorul rula cu viteză mai mare decât era normal să fie în localitate.După verificarea actelor, poliţiştii au mai constatat că procurorul conducea un autoturism cu ITP-ul expirat. A fost amendat cu suma de 2175 de lei şi 4 puncte de penalizare, dispunând, de asemenea, reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

 

Ca să se răzbune, procurorul i-a amendat la rândul său pe cei doi poliţişti cu suma de 500 de lei. Motivul sancţiunii aplicate de procuror a fost că poliţiştii l-au oprit din a soluţiona nişte dosare din cauză reţineriiîn trafic timp de 55 de minute. Cazul a ajuns spre cercetare la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Inspecţia Judiciară l-au trimis în judecată pe procurorul răzbunător, iar acuzaţiile sunt deosebit de grave

Citiţi mai multe pe www.luju.ro