Scandalul a pornit de la tratamentul la care a fost supus de personalul său un instalator chemat la apartamentul de lux al prinţesei din capitala franceză, potrivit Agerpres.

Avocatul prinţesei Hassa bint Salman, Emmanuel Moyne, a anunţat imediat că va face apel la decizie.

Hassa bint Salman, în vârstă de 42 de ani, care era vizată din decembrie 2017 de un mandat de arestare în urma faptelor petrecute în septembrie 2016, nu a asistat la procesul ei, în iulie, şi nu a fost prezentă nici la pronunţarffea sentinţei.

Pedeapsa pronunţată împotriva surorii prinţului moştenitor saudit – omul-forte de la Riad, cunoscut ca „MBS” – este mai dură decât cea solicitată de acuzare. Procuroarea de caz ceruse şase luni cu suspendare şi 5000 de euro amendă, menţionează AFP.

În ce-l priveşte, agentul de „protecţie apropiată” şi omul de încredere al prinţesei Rani Saidi – singurul prezent la şedinţa de joi – a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare şi 5000 de euro amendă, conform rechizitoriului.

La 26 septembrie 2016, Ashraf Eid, care efectua o serie de reparaţii la reşedinţa familiei regale saudite situată pe bulevardul Foch din Paris, a fost chemat „de urgenţă” la etajul 5 al clădirii pentru a repara o chiuvetă care se defectase. Meşterul le-a explicat anchetatorilor că a făcut nişte poze cu telefonul său mobil în sala de baie unde urma să intervină, iar prinţesa, iritată de faptul că imaginile „ar fi putut surprinde şi reflexia ei în oglindă”, şi-a chemat agentul de securitate.