Fost ministrul al afacerilor interne Carmen Dan a dezvăluit, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că DIICOT se interesa despre „cazul Caracal sau ceea ce urma a fi cazul Caracal”, încă din luna februarie a anului trecut. Procurorii ar fi cerut DGPI, serviciul secret al MAI, fosta „Doi și-un sfert” în mod direct anumite date referitoare la situația din Caracal.

Carmen Dan susține că „nu am cunoscut conținutul acelei solicitări clasificate”. Ea susține că, în luna martie, DGPI a răspuns DIICOT tot printr-o notă clasificată.

Pe 5 februarie 2020, Marcel Vela a declarat că, în 5 martie 2019, „ministrul de la vremea respectivă, doamna Carmen Dan, a fost atenționată de către Serviciul de Protecție despre ce se întâmplă la Caracal”.

„Doamna ministru nu a luat nicio măsură. (…) Măsurile care estimăm că s-ar fi luat nu au avut nici o consecință pozitivă”, a spus Marcel Vela.

Ministrul Vela a adăugat că „se știa că la Caracal se promovează în mod subiectiv. Știa că soția soțului de fapt e concubină și de fapt divorțată formal”.

„Aceste lucruri cu tot ce se întâmpla la Caracal au fost aduse la cunoștința ministerului”, a adăugat ministrul de Interne la România TV.

Vela nu a spus însă în detaliu ce conținea acel raport și dacă erau menționate referiri la complicități ale organelor locale cu bandele care se ocupă de proxenetism și cămătărie.

„Raportul este clasificat. Nu am posibilitatea să vă dau detalii. Vă spun că acest raport a arătat starea de fapt din Caracal”, a precizat Marcel Vela.

Carmen Dan a reacționat, joi, pe Facebook la acuzațiile lui Marcel Vela despre care spune că reprezintă „o amărâtă de petardă” și au la bază „dezinformarea și manipularea” care îl avantajează pe Gheorghe Dincă, principalul suspect în răpirea Luizei Melncu, dispărută în aprilie 2019, și a Alexandrei Măcșanu, dispărută în iulie 2019.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE