Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal imens în marea Britanie. Locuitorii nu mai suportă. Cer abolirea!
Scandal imens în marea Britanie. Locuitorii nu mai suportă. Cer abolirea!

Scandal imens în marea Britanie. Locuitorii nu mai suportă. Cer abolirea!

Locuitorii din Sussex cer abolirea titlului nobiliar al lui Megan Markle. Titlul i-a fost oferit de Regina Elisabeta a II-a.

De data aceasta, însă, criticile dure nu sunt pentru comportamentul de divă al lui Meghan sau pentru certurile absurde cu Kate Middelton… sunt pentru titlul nobiliar pe care perechea l-a primit cadou de la Regina Elisabeta a II-a. Protestul a fost pus la cale de un cetăţean din comitatul East Sussex care ar fi trimis o petiţie împotriva lui Meghan şi Harry.

Este imoral şi lipsit de respect

Motivul este fără discuţie atipic, dar cetăţeanul din Brighton pare să fie împoriva titlului nobiliar al ducilor pentru un motiv simplu. „Nu e democratic şi este învechit”. Petiţia a adunat până acum 4.000 de semnături şi majoritatea locuiesc în acel comitat. „Această petiţie s-a născut pentru a nega lui Harry şi Meghan Markle titlul de Duci de Sussex. S-a reţinut imoral şi lipsit de respect faţă de rezidenţi”.

O petiţie lipsită de raţiune

O întâmplare care face să izvorască întrebări asupra chestiunii, unele dintre ele fiind chiar nemotivate. Atât Megan cât şi Harry au vizitat luna trecută comitatul şi au fost primiţi foarte bine de către cetăţeni. Ba, mai mult, Meghan s-a oprit din drum şi a vorbit cu rezidenţii, ascultând povestiri şi anecdote privind comitatul.

Din câte se pare, nu toţi sunt de acord cu petiţia.

Dacă petiţia continuă să adune semnături, comunitatea ar putea să obţină o notă în documentele oficiale, adică titlul să nu mai fie folosit pe teritoriul comitatului East Sussex, notează Il Giornale.

Sussex  este unul dintre cele 39 Comitate istorice ale Angliei.  Se învecinează la vest cu Hampshire, la nord cu Surrey, la nord-est cu Kent, la sud cu Canalul Mânecii și datorită dimensiunii importante a fost divizat în două regiuni: Sussex de Est (East Sussex) și Sussex de Vest (West Sussex).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: