Evenimentul Zilei > International > Scandalul făcut de un HOMOSEXUAL celebru în ROMÂNIA la Departamentul de Stat
Scandalul făcut de un HOMOSEXUAL celebru în ROMÂNIA la Departamentul de Stat

Scandalul făcut de un HOMOSEXUAL celebru în ROMÂNIA la Departamentul de Stat

Homosexual declarat, Michael Guest, fost ambasador al SUA la Bucureşti, părăsea în urmă ci zece ani Departamentul de Stat condus de Condoleezza Rice, cera era şi ea bănuită de presa americană că era lesbian.

Ca homosexual, Michael Guest era supărat că partenerii diplomaţilor americani gay nu erau trataţi la fel ca soţii sau soţiile celor heterosexuali, relata cotidianul New York Times. "Vreau să vorbesc despre eşecul meu, care mă şi determină să mă retrag dintr-o carieră la care ţin foarte mult", spunea fostul ambasador al SUA, primul diplomat care şi-a recunoscut orietarea sexuală şi care a fost însoţit de partenerul său în misiunea de la Bucureşti.

"În ultimii trei ani, i-am cerut secretarului de Stat şi echipei sale să remedieze politicile care îi discriminează pe angajaţii aparţinand comunităţii gay. Dar nu am ajuns la nici un rezultat, astfel încât mă simt obligat să aleg între obligaţiile fata de partenerul meu – care este familia mea – şi datoria faţă de ţară mea", preciza Guest. "Faptul ca cineva trebuie să ia o astfel de decizie reprezintă o pată pe obrazul secretarului de Stat şi o ruşine pentru aceasta instituţie şi pentru ţara noastră", a conchis fostul ambassador-homosexual al SUA în România. Departamentul de Stat condus de Condoleezza Rice era acuzat de faptul ca partenerii diplomaţilor homosexuali nu nu aveau dreptul la instruire gratuită privind asigurarea propriei securităţi, la asistenţă medicală gratuită în ţările în care îşi desfăşurau activitatea, la transportarea la clinici din străinatate. Cinci la sută dintre membrii birourilor diplomatice, respectiv 350 de persoane, aveauu parteneri de acelaşi sex.

La acel moment, săptămânalul american National Enquirer lăsa să se înţeleagă într-un articol intitulat sugestiv "Cine este gay şi cine nu", că secretarul de Stat, avea orientari homosexuale. National Enquirer

cita, în sprijinul afirmaţiilor sale, surse din trecutul Condoleezzei Rice care afirmau că, în perioada studenţiei, aceasta ar fi fost lesbiană declarată. Materialul mentiona că Rice tocmai cumpărase o casă împreuna cu "o prietena foarte specială", regizoarea Randy Bean. Şefa diplomaţiei americane nu a comentat, dar nici nu s-a pronunţat asupra acuzaţiilor lui Guest.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: