Potrivit procurorilor federali, doi angajați ai Twitter, care au acționat la îndemnul oficialilor saudiți, au căutat informații personale ale unor utilizatori de Twitter  precum adrese de e-mail, modalități de plată și adrese IP, care pot da în vileag locația unui utilizator.

„Unul dintre angajații Twitter a fost plătit direct de familia regală saudită pentru serviciile sale cu aproximativ 300.000 de dolari”, a declarat Bensinger, care a adăugat că „celălalt angajat Twitter a căutat date despre 6.000 de conturi de Twitter, toate aceste conturi fiind de interes pentru familia regală saudită. ”

„Twitter a fost o platformă de mare succes pentru criticii familiei regale saudite”, a declarat Greg Bensinger, un reporter specializat pe tehnologie care colaborează cu cotidianul american  Washington Post.

Bensinger a prezentat informația referitoare la această anchetă a doua zi după ce procuratura americană a depus o plângere penală împotriva foștilor angajați ai Twitter.

Unul dintre aceștia, Ahmad Abouammo, cetățean american, a fost arestat marțea aceasta la Seattle.

Al doilea este Ali Alzabarah, cetățean saudit, care cel mai probabil a reușit să fugă în Arabia Saudită. Unul dintre conturile de Twitter pe care se presupune că le-a piratat a aparținut lui Omar Abdulaziz, un dizident important din Arabia Saudită care a fost un apropiat al lui Jamal Khashoggi care a fost asasinat la Istanbul anul trecut.

Un al treilea suspect este cetățeanul saudit Ahmed Almutairi care ar fi acționat ca intermediar între oficialii saudiți și Abouammo și Alzabarah.