„Îl susţin pe deplin, suntem solidari şi o vom spune sus şi tare în discuţiile noastre cu Ungaria”, a declarat Angela Merkel, potrivit agerpres.ro

Juncker, membru al Partidului Popular European (PPE), mişcarea conservatoare din care fac parte atât Fidesz, cât şi Uniunea Creştin-Democrată a cancelarului german, este vizat de o campanie de denigrare lansată de Ungaria, înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai.

Campania foloseşte imagini cu Juncker şi miliardarul George Soros zâmbind, cu textul „Ai dreptul să ştii ce îţi pregăteşte Bruxellesul!”, scris cu litere mari roşii şi albe.

UE este acuzată că intenţionează să adopte cote obligatorii de relocare a migranţilor, să slăbească dreptul statelor membre de a-şi proteja frontiera şi să faciliteze sosirile migranţilor printr-o 'viză de migraţie'.

Juncker a replicat declarând, aşa cum a mai făcut-o în ultimele luni, că Orban „nu îşi mai are locul în PPE”.

Dacă declaraţia cancelarului german de susţinere a lui Juncker a fost fără echivoc, în schimb, Manfred Weber, creştin-socialul german desemnat cap de listă al PPE la viitoarele alegeri, s-a limitat să retransmită pe Twitter, fără niciun comentariu, declaraţia de condamnare a campaniei Ungariei de către preşedintele PPE, francezul Joseph Daul.