Evenimentul Zilei > International > Lumea SAVANȚILOR ISLAMICI, zguduită de un SCANDAL SEXUAL. Profesor la Oxford, ACUZAT de VIOL
Lumea SAVANȚILOR ISLAMICI, zguduită de un SCANDAL SEXUAL. Profesor la Oxford, ACUZAT de VIOL

Lumea SAVANȚILOR ISLAMICI, zguduită de un SCANDAL SEXUAL. Profesor la Oxford, ACUZAT de VIOL

Unul dintre cei mai cunoscuți și influenți savanți islamici și proffesor la Oxford, Tariq Ramadan, a fost acuzat de viol de două femei.

Una dintre presupusele victime, Henda Ayari, a declarat într-o emisiune TV din Franța că savantul musulman a agresat-o într-un hotel din Paris, în 2012, când acesta ar fi sărit pe ea „ca un animal”, potrivit Politico. Ayari a povestit că l-a vizitat în camera sa de hotel pentru a-i pune câteva întrebări cu privire la Islam. 

„M-a sărutat foarte dur… apoi, pentru câteva secunde, m-a sufocat, încât am crezut că o să mor”, a spus Henda Ayari.

Cea de a doua femeie a relatat ceva similar, acuzând că a fost violată de Tariq Ramadan în 2009, într-un hotel din Lyon.

 

Ramadan a negat acuzațiile, într-o postare pe Facebook, numind aceste acuzații „o campanie de minciuni”, orchestrată de vechi adversari de-ai săi. El a amenințat că avocatul său le va da în judecată pe cele două femei.

 

Tariq Ramadan, cetățean elvețian, este considerat una dintre cele mai importante figuri printre savanții musulmani, dar este și un personaj controversat, fiind nepotul lui Hassan al-Banna, fondatorul organizației „Frații Musulmani”.

Acuzațiile la adresa sa vin în contextul miilor de dezvăluiri din campania #MeToo, începută după imensul scandal sexual generat de nenumăratele acuzații de viol și agresiune sexuală la adresa producătorului de la Hollywood Harvey Weinstein.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.