Una dintre presupusele victime, Henda Ayari, a declarat într-o emisiune TV din Franța că savantul musulman a agresat-o într-un hotel din Paris, în 2012, când acesta ar fi sărit pe ea „ca un animal”, potrivit Politico. Ayari a povestit că l-a vizitat în camera sa de hotel pentru a-i pune câteva întrebări cu privire la Islam. 

„M-a sărutat foarte dur… apoi, pentru câteva secunde, m-a sufocat, încât am crezut că o să mor”, a spus Henda Ayari.

Cea de a doua femeie a relatat ceva similar, acuzând că a fost violată de Tariq Ramadan în 2009, într-un hotel din Lyon.

 

Ramadan a negat acuzațiile, într-o postare pe Facebook, numind aceste acuzații „o campanie de minciuni”, orchestrată de vechi adversari de-ai săi. El a amenințat că avocatul său le va da în judecată pe cele două femei.

 

Tariq Ramadan, cetățean elvețian, este considerat una dintre cele mai importante figuri printre savanții musulmani, dar este și un personaj controversat, fiind nepotul lui Hassan al-Banna, fondatorul organizației „Frații Musulmani”.

Acuzațiile la adresa sa vin în contextul miilor de dezvăluiri din campania #MeToo, începută după imensul scandal sexual generat de nenumăratele acuzații de viol și agresiune sexuală la adresa producătorului de la Hollywood Harvey Weinstein.