Evenimentul Zilei > International > Șase PROSTITUATE ROMÂNCE vizitate de Papa Francisc în cadrul unei vizite de milostenie
Șase PROSTITUATE ROMÂNCE vizitate de Papa Francisc în cadrul unei vizite de milostenie

Șase PROSTITUATE ROMÂNCE vizitate de Papa Francisc în cadrul unei vizite de milostenie

Douăzeci de foste dame de companie, printre care și șase românce au primit o vizită la care nu s-ar fi așteptat vreodată. Prostituatele au fost vizitate de Papa Francisc, în apartamentul în care acestea locuiesc.

Pontiful argentinian a condamnat în mod repetat traficul de ființe umane care se află în spatele unei bune părți a prostituției, catalogând asta drept o crimă împotriva umanității.

Grupul de foste prostituate care l-au primit pe Papa în apartamentul lor era format din șapte femei de origine nigeriană, șase românce, patru albaneze, o tunisiancă, o ucrainiancă și o italiancă, cu o medie de vârstă de cca. 30 de ani, potrivit unui comunicat al Vaticanului.

Salvate dintr-o reţea de trafic de femeie după ce "au suferit grave violente fizice şi au fost plasate sub protecţie", ele sunt găzduite azi de o asociaţia catolică într-un apartament din nordul Romei, se mai arată în comunicat.

Vizita Papei în locuința damelor de companie pentru a sta de vorbă cu ele se înscrie în cadrul unei ”vineri a milostiveniei”, în care papa face de fiecare dată o vizită privată, în cadrul Jubileului milosteniei.

În timpul altor vizite de acest fel, suveranul pontif s-a mai întâlnit cu toxicomani, preoți bătrâni, refugiați, persoane care suferă de boli psihice ori oameni în stare vegetativă, de cele mai multe ori la Roma sau în zone apropiate.

În luna iulie, a dedicat "vinerea milosteniei" copiilor dintr-un spital din Cracovia, după ce s-a recules la fostul lagăr de concentrare Auschwitz-Birkenau.