Abdullah Hasrat, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei a declarat  că incidentul a avut loc în districtul  Zurmat din provincia Patakia aflată în estul Afganistanului. Victimele făceau parte dintr-un grup de tineri jurnaliști din provincia  Paktika care  erau pe cale să participe la o sesiune de instruire.

Canalul afgan de știri Tolo News a relatat că talibanii se află în spatele incidentului, dar gruparea islamistă nu a confirmat acest lucru.

Luna trecută, un dispozitiv exploziv improvizat care a vizat un vehicul al unei televiziuni private a ucis două persoane în capitala afgană Kabul.

Aceste incidente au loc la scurt timp după ce după ce talibanii au amenințat presa din Afganistan să  nu difuzeze „propagandă ”  împotriva luptătorilor lor.

Este important de menționat că talibanii au revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș comis  cu o mașină capcană îndreptat împotriva principalului canal de știri privat din Afganistan, Tolo News, în luna ianuarie a anului 2016, în care și-au pierdut viața șapte jurnaliști.

 

Te-ar putea interesa și: