Accidentul a avut loc la intersecția dintre bulevardului Constantin Brâncoveanu cu strada Nițu Vasile. Imaginile surprinse arată cum un șofer intră cu viteză în intersecție, lovește o mașina care venea regulamentar din dreapta pe culoarea verde a semaforului, pierde controlul volanului și pătrunde pe contrasens.

Aici, după ce trece razant pe lângă doi pietoni care traversau pe trecere,  se oprește în coloana de mașini care aștepta la semafor. Șase dintr-o lovitură.

În urma accidentului nici o persoană nu a fost rănită, fiind înregistrate doar pagube materiale.

La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri pentru a stabili culpa șoferului vitezoman. Filmarea a fost postată pe Instagram de Any Popescu, alături de un comentariu la adresa șoferilor vitezomani.

Potrivit unui raport al Poliției Rutiere, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere sunt: viteza neadaptată la condiţiile de drum traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor. Riscul de a muri în cazul producerii unui accident se dublează dacă pasagerii nu poartă centură: dacă 1 din 8 victime care au purtat centura în momentul accidentului şi-a pierdut viaţa în urma impactului, în cazul victimelor care nu purtau centura 1 din 4 a decedat.

Mai puţin de 10% din şoferi au recunoscut că s-au aflat în situaţia de a fi condus autovehiculul după ce au consumat băuturi alcoolice; aproximativ 1% dintre respondenţi declară că se află frecvent în această situaţie; cel mai frecvent, acest comportament este motivat de parcursul scurt pe care îl aveau de făcut; între 9% şi 25% (în funcţie de concentraţia de alcool a băuturii) au opinat că pot consuma o anumită cantitate de alcool, fără a le fi afectată capacitatea de a conduce autovehiculul.

Agresivitatea în trafic se manifestă cel mai frecvent prin flash-uri şi claxoane, gesturi ori cuvinte obscene, iar conducătorii auto susţin că sunt de trei până la de şaptesprezece ori mai frecvent victimele decât autorii acesteia, în funcţie de forma manifestării.

Cele mai multe accidentele rutiere grave s-au produs, potrivit statisticilor pe raza localităţilor urbane, pe stradă şi apoi pe drumurile naţionale.