Evenimentul ZileiSocialStudiu SARS-CoV-2. Din ce cauză virusul se răspândește cu viteză

Studiu SARS-CoV-2. Din ce cauză virusul se răspândește cu viteză

Studiu SARS-CoV-2. Din ce cauză virusul se răspândește cu viteză
SARS-CoV-2. Un nou studiu arată că una din cauzele răspândirii noului coronavirus sunt persoanele fără simptome de COVID-19.
SARS-cov-2. Încă din primele zile ale pandemiei, cercetătorii au știut că persoanele cu COVID-19 pot răspândi boala înainte de a dezvolta simptome și chiar dacă sunt asimptomatice.
Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane joi, 7 decembrie, cuantifică câte cazuri noi sunt transmise de la persoane fără simptome: cel puțin 50%. Descoperirea a fost anunțată de Science Alert.

SARS-cov-2.  Jay Butler, director adjunct pentru boli infecțioase la CDC  a declarat că rezultatele întăresc importanța respectării regulilor impuse de medici. Autor principal al noului studiu, Jay a precizat că este obligatoriu să respectăm liniile de medici cu privire la purtarea măștii și distanțarea fizică.

SARS-cov-2. Pentru studiu, cercetătorii au modelat potențialii transmițători COVID-19

Iată cele trei grupuri:
-presimptomatic (persoanele care nu aveau încă simptome),
-niciodată simptomatic
-simptomatic
SARS-cov-2.  Proporția de transmisii a rămas, în general, peste 50% într-o gamă largă de valori de bază, a spus Butler. Cercetătorii au analizat apoi cât de mult ar transmite fiecare grup în parte COVID-19 în funcție de ziua în care oamenii au fost cei mai infecțioși.
La momentul inițial, ei au presupus că persoanele din toate grupurile ar fi cele mai infecțioase la cinci zile după expunerea la coronavirus.
Aceasta este ceea ce cercetătorii au descoperit a fi perioada mediană de incubație, anunță sursa citată.

Cum s-a calculat raportul privind virusul SARS-Cov-2

Analiza a presupus inițial că 30 la sută dintre oameni erau asimptomatici. Din acest procent, 75 la sută erau la fel de infecțioși ca persoanele care prezentau sau ar prezenta în cele din urmă simptome.

Pe baza acestor ipoteze, rezultatele au sugerat că persoanele asimptomatice au fost responsabile pentru 24 la sută din infecții.

Cercetătorii au modelat, de asemenea, scenarii în care infecțiozitatea de vârf a avut loc după trei, patru, șase și șapte zile.

În majoritatea acestor scenarii, s-a constatat că persoanele fără simptome (asimptomatice și presimptomatice) transmit cel puțin 50% din infecțiile noi.


Accesează: