Evenimentul Zilei > Actualitate > Sarabandă de infracțiuni. Cum se fură de pe card în Centrul Vechi
Sarabandă de infracțiuni. Cum se fură de pe card în Centrul Vechi

Sarabandă de infracțiuni. Cum se fură de pe card în Centrul Vechi

A ieșit la iveală modul ingenios prin care turiștii străini din Centrul Vechi al Capitalei erau jefuiți. Infractorii au căzut pe interceptări.

În urma unei discuţii avute de una dintre angajatele clubului Akkadia din Centrul Vechi,  falsa clientă „Ana”, cu o prietenă, s-a putut afla modul în care aceasta acționa alături de colegii ei.

Totul a început în luna februarie când poliţistii de la Investigaţii Criminale, din cadrul Poliției Capitalei, s-au pomenit cu un cetăţean german, care a reclamat că s-a trezit la spital după ce, cu o noapte înainte, fusese să chefuiască în clubul Akkadia.

Germanul  le-a povestit poliţiştilor că a comandat şampanie de trei ori şi că a băut câteva shot-uri oferite gratuit de „Ana”. Ea fiind fata care i-a ţinut companie neamţului în acea noapte. Ştefana Ş., pe numele adevărat, tânăra a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, de către anchetatori.

În luna aprilie, ofiţerii judiciari au început să îi asculte pe membrii grupării. Așa a fost interceptată Ştefania Ş., când îi povestea la telefon, unei prietene, care erau „şmecheriile” grupării. ea a spus despre cum a fost prădat un client căruia „combinatorii” au reuşit să îi sustragă cardul. După „golire”, cardul a fost „repus” în hainele clientului .

„Vrei să-ţi zic că am făcut eu toate şmecheriile? Că i-am băgat lu’ ăla… ăla (cardul, n.r.) înapoi. Da, singurul lucru care a fost, a fost că, vezi Doamne, ştiau ăla (PIN-ul, n.r). Ai înţeles? De a putut să facă aşa”, se confesa „Ana”.

Fata a trebuit să îi capteze interesul, să menţină dorinţa străinului de a consuma, ea fiind și cea caretrebuia să-i plaseze înapoi portofelul în buzunar.

„Ana” mai explica: „Da, după aia eu l-am luat, eu i-am băgat aşa smechereşte ăla (cardul, n.r.) înapoi, fără să se întâmple nimica. Am semnat alea şi, dacă nu eram eu, nu semna nimeni nimica (autorizarea la plată, n.r.)”.

Fata se mândrea că a dus „greul” cu victima, în vreme ce ceilalţi complici au avut roluri mai mici.

Tânăra este nemulțumită şi pentru că „o anume Mihaela – combinatoarea care a adus clientul în club, are pretenţie la comision”. „Că (ea?) zice că a aflat PIN-ul, că nu ştiu ce…”, arăta intrigată „Ana”.

În aceeaşi discuţie telefonică, fata a găsit şi motiv de laudă. Îi povesteşte prietenei sale că de la respectivul bărbat au reuşit să fure, în total, 260 de milioane de lei vechi şi că, separat de această captură, bărbatul a „atins-o” şi pe ea cu 2.000 de lei. „Mi-a plătit el douăj’ de milioane băutura, fără să fie nimic, de plăcere”, povestea încântată fata, care mai menţionează: „Plus douăzeci care i-am luat eu… eu cu mânuţa mea”, scrie cancan.ro.