Procurorii DNA au făcut percheziţii, ieri, la locuinţele unor apropiaţi ai fraţilor Cămătaru şi la avocata acestora. Astfel, Veronica Slăvila a fost reţinută pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, Claudia Ciobănică, pentru trafic de influenţă, Licuţa Udilă, pentru cumpărare de influenţă, Marina Niţă şi Constantin Valentin Zaharia, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, Tudoriţa Udilă a fost reţinută cu privire la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar Bogdan Petrică Bagoli, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.

Promisiuni de eliberare

Conform anchetatorilor, în perioada martie 2013 – august 2014, Veronica Slăvilă, în mod direct sau indirect, a cerut mai multe sume de bani de la mai multe persoane, creându-le acestora impresia că ar avea influenţă – personal sau prin intermediari – asupra unor magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, respectiv Curţii de Apel Bucureşti.

Mai exact, în în lunile iulie şi august 2014, femeia a cerut şi a primit, în două tranşe, în mod indirect, prin intermediul unui avocat, suma de 40.000 de euro de la Licuţă Udilă. În schimb, Slăvilă a promis că va interveni printr-o altă persoană, pe lângă un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în sensul înlocuirii măsurii arestului preventiv, dispusă de Tribunalul Bucureşti faţă de o rudă a acestuia din urmă, cu o altă măsură preventivă. În acest caz, "tranzacţia" a fost intermediată de către Marina Niţă. Pentru eliberarea din arest a unei persoane, Veronica Slăvilă a ajutat-o pe Claudia Ciobănică să ceară 30.000 de euro, în august 2014.

Lista prețurilor

"De asemenea, referitor la aceeaşi situaţie, în intervalul iunie – iulie 2014, a pretins, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Bagoli Petrică Bogdan suma de 40.000 de euro, de la inculpatul Udilă Licuţă. În intervalul martie – august 2013, a pretins suma de 50.000 de euro de la o altă persoană, cercetată în stare de arest preventiv, promiţând în schimb că va interveni printr-un intermediar, pe lângă judecătorii competenţi de la Tribunalul Bucureşti, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, în scopul cercetării persoanei respective în stare de libertate", conform DNA.

Te-ar putea interesa și: