Evenimentul Zilei > Actualitate > Șapte interlopi periculoși, la un pas de eliberare. Ce au amenințat că vor face
Șapte interlopi periculoși, la un pas de eliberare. Ce au amenințat că vor face

Șapte interlopi periculoși, la un pas de eliberare. Ce au amenințat că vor face

Șapte interlopi din clanul Chira așteaptă să fie eliberați, lucru care i-a îngrijorat pe bărbații pe care i-au bătut acum un an de zile.

Un nou conflict este la un pas să izbucnească în localitatea Cernica, după ce șapte interlopi din clanul Chira așteaptă să fie eliberați.

Aceștia au agresat acum un an, mai mulți vecini, cu săbii și topoare, fiind reținuți de polițiști. În urma bătăilor, un vecin al clanului Chira a rămas infirm. El avertizează că interlopii vor să face din nou scandal dacă vor fi eliberați. Victimele scandalului au vorbit, în exclusivitate pentru  România TV.

Răzbunare cu ajutorul topoarelor

Acum un an de zile, înainte de Revelion, membrii clanului Chira s-au răzbunat pe vecinii care locuiau vizavi de casa lor. Din filmările postate de interlopi pe rețelele de socializare, se vede că scandalul a fost pregătit.

În filmulețele publicate pe Facebook, în care apare interlopul Bușcă din clanul Chira, acesta amenință că își va ucide adversarii. Bușcă este filmat când amenință cu moartea în timp ce pupă tăișul unui topor.

„Mă știe o țară-ntreagă! O țară-ntreagă! Nu murim noi, nemuritorii! Trebuie să mergem înainte! Forță! De sărbători acasă, la urmă unde vrea Dumnezeu! Mergem toți la pușcărie! Frați! Mergem, să moară copiii mei, la pușcărie! Doi, trei, patru…mergem la pușcărie!”, declara Bușcă, unul dintre agresori.

Scandalul a avut loc la două zile după postarea mesajulu, unele din victimele clanului povestind suferința prin care au trecut.

Acuzații la adresa Poliției

„Am avut un conflict mai vechi de prin luna aprilie-mai…iunie…astă-vară. De-acolo a plecat tot balamucul. El mai fusese tăiat în plămân o dată. Și n-a fost mulțumit și a vrut să-i ia viața de tot! Trebuia să venim de sfântul Ștefan să scoatem firele. Ne-am trezit că a venit unul, a băgat mășina-n noi. Un Jeep…și ne-a băgat în șanț. N-am putut să mai facem nimic. S-au pus în drumul nostru și au tăbărât pe noi 10-12 inși. Mi-a scos splina, mi-a tăiat piciorul…Știe toată Poliția! Dar Poliția, la trei tentative de omor, cu un picior amputat, uitați, lovitură la cap cauzatoare de moarte… n-au luat nicio măsură de arestare! La toată lumea spune că ei nu merg la pușcărie, că au bani!”, au povestit victimele.

La o oră după scandal, Bușcă a mai postat un filmuleț.

„Ori mor, ori trăiesc! De-acum încolo ori mai mierlesc unul, ori mă mierlește! Să arăt cine e Bușcă! Da, …. L-am prins! A avut noroc! Și de-aici încolo îi arăt eu lui cine-i Bușcă! Așa șchiop! Mi-am revenit! Lui i-am zis! La fiecare-n parte! L-am prins! I-am dat una, așa, două…gata, mânca-v-aș…voastră! Păi credea că scapă din mâna mea băiatul lui Teguța?! Credea că nu pun mâna pe el! Hai…vă pupă fratele vostru!”, a spus Bușcă.