Karbasian a pierdut votul de încredere, care a fost transmis în direct pe postul de radio de stat, cu 137 voturi pentru, 121 voturi împotrivă și 2 abțineri.

El este al doilea ministru al cabinetului Președintelui iranian, Hassan Rouhani, care este demis de către parlamentul iranian în această lună, după demiterea ministrului muncii Ali Rabiei pe data de  8 august.

Iranul s-a confruntat cu rate ridicate ale inflației și șomajului de ani de zile, în ciuda unei ușoare îmbunătățiri survenite ca urmare a acordului cu privire la energia nucleară semnat cu marile  puteri mondiale în anul  2015, care a ridicat sancțiunile economice impuse de către comunitatea internațională și a dus la un aflux masiv de investitori străini în Republica Islamică.

Criticii guvernului lui Rouhani  au declarat că acesta și-a bătut joc de oportunitățile apărute după semnarea acordului nuclear, care acum nu-și mai produce efectele după ce Președintele  SUA, Donald Trump, a denunțat acordul în luna mai și a declarat  intenția de a reintroduce sancțiuni economice.

"Ineficiența și lipsa de planificare nu au nimic de-a face cu sancțiunile", a afirmat un deputat conservator, Abbas Payizadeh, într-un discurs dat înaintea votului.

"Deciziile greșite au făcut rău oamenilor și au condus la furtul de fonduri publice", a adăugat acesta.