Evenimentul Zilei > Actualitate > Salvini are soluţia salvării naţiunii aflată în prag de sărăcie din cauza pandemiei
Salvini are soluţia salvării naţiunii aflată în prag de sărăcie din cauza pandemiei

Salvini are soluţia salvării naţiunii aflată în prag de sărăcie din cauza pandemiei

Mateo Salvini intervine într-una din ieşirile sale zilnice în direct, pe propria pagină de Facebook, şi comentează nemulţumirea în creştere în privinţa Uniunii Europene, marea absentă din timpul urgenţei Coronavirus.

„Dacă unii italieni cer ca steagul albastru cu 12 stele, al UE, să fie aruncat în depozite, unii cer de-a dreptul un răsunător Italexit”

Aşadar, fostul ministru de Interne şi preşedintele Lega, care conduce în toate sondajele, declară că înţelege dorinţa multor italieni de a ieşi din UE: „Fiind atât de deziluzionaţi de egoismul, absenţa, îndepărtarea de Bruxelles, Berlin, Frankfurt, este de înţeles. Mecanismul european de stabilitate (MES)? Nenorocire dacă vorbim despre el!”

Salvarea? Obligaţiuni de Stat

Salvini: „Putem folosi Banca Centrală Europeană, putem relansa planul de 100 de miliarde de euro prin obligaţiuni se stat emise pentru cetăţeni, întreprinzători şi investitori italieni în condiţii avantajoase. Tradus înseamnă că dacă ai în casă 1.000, 10 mii, 100 de mii sau 10 milioane de euro, în loc să finanţezi firme străine, cumperi obligaţiuni de stat italiene cu scadenţa la 10 ani şi mai ai şi reduceri asupra plăţii taxelor. Ai scutiri fiscale. Îţi ajuţi propria ţară, îţi pui banii în siguranţă şi ai avantaje economice. Datoriile italiene oferite şi cumpărate de alţi italieni. Fără să mai implici germani sau finlandezi. Sperăm că şi guvernul are aceleaşi intenţii”, concluzionează el pe sociala media.