Evenimentul Zilei > Actualitate > Salaj. A fost prins la braconaj și a vrut să îl omoare pe polițist
Salaj. A fost prins la braconaj și a vrut să îl omoare pe polițist

Salaj. A fost prins la braconaj și a vrut să îl omoare pe polițist

Un polițist din Zalău a fost la un pas să își piardă viața, după ce un braconier a tras după el cu o armă cu glonț.

Potrivit unor informații oficiale, polițiștii au fost chemați să intervină de urgență, în zona localității Mirșid, județul Sălaj, după ce din pădurea de la marginea satului s-au auzit mai multe focuri de armă. Sătenii din Mirșid, care au sunat la 112, au bănuit că este vorba despre o vânătoare ilegală, acest lucru fiind des întâlnit în zonă. La fața locului au fost trimiși trei polițiști care au observat mașina braconierilor, aflată la marginea pădurii, și au organizat o ”pândă”.

După două ore, din pădure au ieșit doi bărbați care avea asupra lor arme de vânătoare, aceștia fiind somați să se oprească pentru a fi legitimați. În acel moment, braconierii au luat-o la fugă cu polițiștii pe urmele lor. La un moment dat, unul dintre braconieri s-a oprit din fugă și a tras asupra omului legii care îl urmărea și care a reușit să se arunce la pământ.

Procurorii din Sălaj susțin că braconierul a ochit prin luneta puștii și a tras cu intenția de a-l ucide pe polițist. Braconierul a fost prins a doua zi, și a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de tentativă de omor, ultraj, braconaj și uz de armă de foc. Acesta se numește Radu Opriș, are 55 de ani și este din Sălaj. Bărbatul a fost prezentat în cursul zilei de azi la Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă. Pe site-ul instanței sălăjene nu este trecut dacă judecătorul a dispus arestarea braconierului sau nu.