Duminică seară, TVR a difuzat semifinala Eurovision, un spectacol în care postul public a investit multe resurse. Show-ul, cu toate că a arătat la standarde internaţionale, nu a fost urmărit de prea mulţi români. Vârful de audienţă nu a atins nici două puncte de rating, la nivel naţional, conform datelor Kantar Media, cu toate că a fost difuzat pe TVR1, nu pe TVR2, ca până acum.

Juriul, acelaşi preferat

Cei zece finalişti, pe care urmează să-i revedem duminica viitoare sunt:Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Maxim, Eduard Santha şi Xandra. Momentele din care publicul urmează să aleagă reprezentantul nostru la Eurovision a fost ales de membrii juriului, care au notat, fiecare, cu 12 puncte piesa ,,Yodel it” a Ilincăi şi a lui Alex Florea, ei având şi cele mai mari şanse să ne reprezinte, dacă luăm în calcul şi reacţiile de pe internet.

Mirică a prins finala cu greu

Emoţiile mari pentru Ana Maria Mirică, ea întrunind acelaşi număr de puncte ca şi Elize & No Stress (7 puncte). Conform Regulamentului, diferenţa a fost făcută de punctajul obţinut individual de la membrii juriului, respectiv cea mai mare notă primită de fiecare piesă. Astfel, Ana Mirică este câştigătoare și are şansa să fie votată de public.

Trăistariu, un vis neîmplinit

Mihai Trăistariu are un vis la care nu renunţă: vrea primul loc la Eurovision. De când a adus cele mai multe puncte pentru România la Eurovision, Mihai e convins că are toate datele să pună mâna pe trofeu. Cu toate că în urmă cu un an a avut „meciuri” cu organizatorii TVR, artistul a depăşit tensiunile şi a revenit în concurs. După ce juriul i-a dat un punctaj bun, Mihai le-a mulţumit şi le-a transmis românilor că are nevoie de voturile lor.