Festivalul a fost inițiat de fostul primar Kaba Gabor. ”Românii taie porcul pe 20 decembrie. Am făcut din această tradiție una internațională”, explica, la momentul pornirii inițiativei, edilul.

Sâmbătă la ora 7,00, măcelarii aveau cuțitele ascuțite și pregătite. Au venit cu ajutoare de nădejde de acasă. Au adus cu ei condimente secrete dar și răchie, pentru a rezista cu succes frigului și oboselii. Anul acesta au concurat cinci echipe. Cea a sârbilor a ieșit în final pe locul I, juriul considerând că prreparatele măcelarilor din Serbia sunt cele mai gustoase. Ungurii s-au clasat pe locul secund, iar polițiștii de frontieră, care au participat și ei, au ocupat locul al treilea.

Măcelarii au preparat mezeluri din carne d eporc dar și gulaș.

La final, o parte din preparate au fost trimise către Centrul de copii „Sfântul Francisc” din Jimbolia, Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi „Nu mă uita”, Spitalul orăşenesc „Dr. Karl Diel “ Jimbolia şi Căminul de persoane vârstnice. ( Foto: Adrian Pîclișan)

 

Citește și: