Evenimentul Zilei > Politica > S-a pensionat la 42 de ani, iar acum a fost numită secretar de stat în MAI. La 35 de ani era deja chestor
S-a pensionat la 42 de ani, iar acum a fost numită secretar de stat în MAI. La 35 de ani era deja chestor

S-a pensionat la 42 de ani, iar acum a fost numită secretar de stat în MAI. La 35 de ani era deja chestor

A ajuns chestor la 35 de ani, s-a pensionat la 42 de ani, iar acum a devenit secretar de stat pentru a doua oară.

Irina Alexe, fostă polițistă, s-a pensionat la 42 de ani, iar acum a fost instalată secretar de stat în MAI. La inițiativa celor de la USR-PLUS. Alexe a mai ocupat această funcție și în 2016, în timp ce Executivul era condus de Dacian Cioloș. Este membru USR și poate fi considerată „un copil minune” al Poliției Române. Ținând cont că la vârsta de 35 de ani era deja chestor. Un fapt rar întâlnit, ținând cont de acel grad care se acordă foarte greu.

S-a pensionat la 42 de ani, secretar de stat pentru a doua oară

Despre Irina Alexe s-a spus că beneficiază de protecția lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne. Fapt care i-ar fi netezit drumul în carieră, conform Antena 3.

Fosta polițistă s-a pensionat la vârsta de 42 de ani, în anul 2016, încasând la acea vreme suma de 13.000 de lei. În Executivul condus de Florin Cîțu mai există un tânăr pensionar. Este vorba despre Silviu Gabriel Barbu, fost judecător la Curtea de Apel București, pensionat anul trecut, la 50 de ani. De curând a fost numit șef al Corpului de Control al prim-ministrului. Barbu este absolvent al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații Bucuresti, în 2015, și al Colegiului Naţional de Apărare Bucureşti în 2007.

Ce spunea premierul Florin Cîțu despre venitul cumulat

În această săptămână, premierul Florin Cîțu a vorbit despre un proiect de lege. Ce prevede interzicerea cumulării venitului din pensie și salariu. Prim-ministrul făcea referire la pensionarii care se angajează la stat. Cîțu le-a transmis să se hotărască asupra unui singur venit.

„Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”. A anunțat premierul Florin Cîțu.