S-a declanșat alerta la nivel național. Ce se întâmplă într-o zonă importantă din România....

S-a declanșat alerta la nivel național. Ce se întâmplă într-o zonă importantă din România....

Autoritățile din Moldova, susțin că braconajul pe râul Prut a ajuns la un nivel periculos de mare, și că în curând acest râu va fi declarat ”mort” din punct de vedere piscicol.

Polițiștii din județele Galați, Vaslui și Botoșani susțin că s-a ajuns până acolo încât braconierii din România și Republica Moldova, râul fiind granița dintre cele două țări, folosesc curent electric și plase de braconaj, care mai de care mai sofisticate. Polițiștii susțin că braconierii își continuă activitatea, fără griji, chiar și în perioada de prohibiție, fiind încurajați de pedepsele extrem de mici, de multe ori dosarele penale fiind închise cu amenzi.

Ultimii braconieri prinși în flagrant au fost aduși la Sectorul Poliției de Frontieră Foltești, aceștia fiind cetățeni ai Republicii Moldova, care au trecut fără drept în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

”În baza relaţiilor de cooperare cu colegii lor basarabeni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Folteşti au fost informaţi că două persoane au trecut ilegal frontiera de stat. Acestea trecuseră din Republica Moldova în România, cu o barcă. Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zona indicată. Acolo au observat, abandonată la malul râului Prut, o barcă din lemn. În aceasta se aflau un dispozitiv de produs impulsuri electrice, un acumulator auto şi doi saci. În aceştia, 38 de kilograme de peşte, din speciile somn şi crap. Cu ocazia cercetărilor efectuate, oamenii legii au constatat că cele două persoane au mers prin vegetaţie, ascunzându-se. Au sustras apoi o ambarcaţiune ancorată la malul apei, pe care au folosit-o pentru întoarcerea pe malul moldovenesc. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol – electric, trecere ilegală a frontierei de stat şi furt, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au comunicat polițiștii de frontieră.